|

Meteorolojiden 5 il için sağanak uyarısı-Hava durumu

Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta yarın sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji tarafından yapılan güncel uyarıları ve hava durumu tahminlerini haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:56 - 22/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:03 - 22/05/2017 Pazartesi
AA
Meteorolojiden 5 il için sağanak uyarısı-Hava durumu
Meteorolojiden 5 il için sağanak uyarısı-Hava durumu

Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu. Trabzon Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yarın yurdun doğu bölgelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta kuvvetli olacağının tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.


METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Ankara ve Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Muş ve Bingöl çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya, Isparta'nın güney ilçeleri, Adana, Osmaniye, Hatay ve Mersin ile Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/metrekare)olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, kuzeybatı kesimler ile doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı, batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Yağışların; Antalya, Isparta'nın güney ilçeleri, Adana, Osmaniye, Hatay ve Mersin ile Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

#Artvin
#Bayburt
#gök gürültülü sağanak yağış
#Gümüşhane
#Rİze
#Trabzon
#Hava durumu
#sağanak yağış
7 yıl önce
default-profile-img