|

Mevlid Gecesi ne zaman 2016? Mevlid Gecesi sabırsızlıkla bekleniyor

Mevlid gecesinin yaklaşmasıyla birlikte bu özel geceyi daha iyi geçirmek isteyen vatandaşlar kandilin tarihini merak ediyor. Yapılacak ibadetleri de öğrenmek isteyenler kandili merakla bekliyor Peki Mevlid gecesi ne zaman?

12:23 - 10/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 10:24 - 16/05/2022 Pazartesi
Diğer
Mevlid Gecesi
Mevlid Gecesi
Mevlid gecesi herkes tarafından yakından merak ediliyor. Kandil gecelerini kendileri için fırsat olarak gören vatandaşlar, bu özel geceleri merakla bekliyor. Peki 2016 Mevlid gecesi ne zaman?

Mevlid Gecesi 11 Aralık Pazar günü.

Mevlid hakkında bilgiler

Mevlid kelimesi, “doğum, doğum yeri ve doğum vakti" gibi anlamlara gelir. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumunu anlatmak için kullanılan “mevlîd-i nebî" Türkçemiz'de kısaca mevlid gecesi olarak anılır. Mısır'da Fâtımîler döneminde başlatılan Hz. Peygamber'in doğumunu anma ve kutlama törenleri, çok geçmeden Eyyûbîler tarafından benimsenerek çeşitli törenler ve şenlikler yapılmış, âlim, şair, din ve devlet işlerinde yararlık gösterenlere hil'atler giydirilmiş ve hediyeler verilmiştir. Daha sonra mevlid törenleri İslâm dünyasında yaygınlık kazanarak günümüze kadar devam etmiştir. Esasen

Resûlullah'ın doğum yıldönümünü kutlama maksadıyla başlayan mevlid töreni giderek, Kadir, Mi'rac, Regaib ve Berat gecelerinde veya sünnet, evlenme, ölüm, deprem gibi önemli olaylar vesilesiyle yapılmaya başlanmış ve toplumsal geleneğimizde yer alan önemli bir dinî-kültürel öğe olmuştur.


Mevlid gecesini nasıl verimli geçirirsiniz?

Mevlid gecesi ile ilgili genel bilgilere aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.


Mevlid gecesine özel mesaj var mı?

Mevlid gecesine özel mesajlara ulaşmak ve sevdiklerinizin dualarında yer almak için ise aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

#Mevlid Gecesi
#Kandil ne zaman?
#Mevlid gecesi 2016
7 yıl önce