|

Google'a çevrimdışı arama özelliği geldi

Dünyanın bir numaralı arama motoru Google'ın mobil sürümüne yeni bir özellik geldi. Yeni güncellemeyle birlikte gelen özellikte internet olmadan yapılan aramalar, internet geldiğinde bildirim olarak gönderiliyor.

Yeni Şafak
10:47 - 20/01/2017 Cuma
Güncelleme: 10:48 - 20/01/2017 Cuma
Yeni Şafak
Google'da internetsiz yapılan aramalar bundan böyle bildirim olarak gönderilecek.
Google'da internetsiz yapılan aramalar bundan böyle bildirim olarak gönderilecek.

Akıllı telefonda aklınıza bir şey geldiğinde ve Google'da aramak istediğinizde internetin olmadığını görmek her zaman can sıkıcı olmuştur. Bulunduğunuz ortamda internet yoksa aramak istediğiniz şeyi bulamazsınız ve yüksek ihtimalle bir süre sonra aklınızdan çıkıp gider.



Her güncellemeyle bünyesine yeni özellikler getiren Google, artık çevrimdışı arama yapmayı da kısmen mümkün kılıyor. Kısmen diyoruz çünkü internet olmadan arama yapmaya Google'ın bile gücü yetmiyor (henüz). Lakin aramak istediğinizi unutmamak için çok akıllıca bir sistem geliştirildi.





Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere aramak istediğiniz kelimeyi Google'a yazınca, “Kullanılabilir ağ yok. Sonuçlar hazır olduğunda bildirim alacaksınız.” sonucuyla karşılaşıyoruz. Yani kısacası 'internetiniz yok, internet gelince biz size aradığınız kelimeyi bildirim göndereceğiz' deniyor. İnternet bağlantısı gelince aramak istediğiniz kelime yukarıda bildirim olarak görünüyor.



Sesli ve görüntülü arama özelliğinden sonra 'kısmi' çevrimdışı arama özelliği de Google kullanıcılarının bir hayli işine yarayacak gibi görünüyor.





#Google
#Arama
#Çevrim dışı
7 yıl önce