|

İşte en iyi kameraya sahip akıllı telefonlar

En yüksek performansa sahip akıllı telefonun Galaxy S6 Edge olduğu geçtiğimiz günlerde ortaya konmuştu. Peki acaba kamerada kim birinci çıktı dersiniz?

Yeni Şafak
11:06 - 1/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:08 - 1/07/2015 Çarşamba
Diğer

Akıllı telefon satın alım aşamasında dikkate alınan kriterlerden birisi de hiç kuşkusuz kamera performansları. Yani fotoğraf ve tabii ki video çekim kalitesi. Tabii bunu da belirleyen pek çok alt kıstas var ki bunların arasında en öne çıkanları otomatik odaklanma performansındaki kararlılık, parlaklık ve karşıtlık değerleri, düşük ışık performansı, sahnenin detay derecesi, gürültü oranı, doku kalitesi gibi kategorilere ayırabiliriz. Keza ne kadar sürede çekime hazır olduğu gibi detaylar da önem taşıyan bir diğer unsur.



İşte fotoğrafçılık dendiği zaman akla ilk gelen sitelerden birisi olan ve tabir yerinde ise ıncık cıncık testleriyle önde gelen referanslardan kabul edilen DxOMark sitesi

modelinin çıkışı ertesinde mevcut verileri bir kez daha güncelleyerek en iyi kameraya sahip akıllı telefonlar listesini güncelledi.



Puanlama sisteminde esas alınan, yukarıda da belirttiğimiz gibi pek çok kriterin münferit olarak değerlendirilmesi ertesinde ortaya çıkan kümülatif sonuç. Yani en iyi toplam puanı alan telefon aslında her kategoride en iyi olmak zorunda değil. Bununla birlikte tüm kategoriler alt alta konduğunda en iyi ortalama kendisinde anlamına geliyor.



İşte sonuçlar:







Bu arada bildiğimiz gibi bu Galaxy S6 Edge'in ilk birinciliği değil. Kendisi sadece kamera kalitesinde değil aynı zamanda performansta da zirvede:










#akıllı telefon
#kamera
#samsung
#sony
#galaxy s6
#galaxy note 4
#xperia z3+
#iphone
#apple
#htc
#android
9 yıl önce