|

Windows'u kıskanan iPhone BSOD verdi!

Apple'ın Microsoft'tan neyi eksik? Windows verirse iPhone da verecek tabii.

Yeni Şafak
16:50 - 25/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:53 - 25/06/2015 Perşembe
Diğer

Muhtemelen aramızda Windows tabanlı bilgisayarlarla azıcık da olsa haşır neşir olup 'mavi ekran' hatası almayan kimse yoktur. Ne de olsa öyle bir hatadır ki bu, bin bir sebepten ötürü karşımıza çıkabilir. Yazılımdan kaynaklanır, donanımdan kaynaklanır, hız aşırtmadan kaynaklanır, hatalı başlangıçtan kaynaklanır vs. vs. Yerli yersiz olabilir. Her an pusuda bekleyen bir canavardır çünkü. Hele bir de o esnada oyun oynuyorsak tüm keyfimizi beraberinde alır götürür.







İşte bilgisayarlarımızın bu en kadim dostu(!) BSOD (Blue Screen Of Death > Mavi Ekran Almak) şimdi de iPhone'da karşımıza çıktı. Evet; ilk başta bize de garip geldi ama biraz araştırdığımızda gerçek olduğunu gördük. Özellikle T-Mobile üzerinden satışa sunulan iPhone modellerinde rastlansa da, Reddit'e şöyle bir göz gezdirdiğimizde diğer iPhone'larda da yaşayanlar olduğunu gördük. iOS 8.1 veya 8.3 yüklü iPhone 5S/6 ve 6+ modellerinde yaşanan sorunun sebebi hakkında ise kesin bir sebep yok. Madem böyle bir potansiyel tehlike var keşke Apple da Windows'un yaptığı gibi bir hata kodu hizmeti sunsa imiş keşke.








Kimisi sorunun bellekten kaynaklandığını söyleyerek çözümü hard reset atmakta bulmuş, kimisine hard reset yetmeyince fabrika ayarlarına geri döndürmek zorunda kalmış. Bazıları Wi-Fi görüşmelerini kapatarak kurtulmuş bazıları LTE görüşmelerini kapatarak hatta bazıları da LTE'yi komple kapatıp 3G'ye dönmekle çözmüş sorunu. Kısacası gördüğümüz gibi sorunun sebebi muğlak olduğundan çözümü de değişkenlik gösteriyor.



Velhasıl ola ki sizin de iPhone'unuz BSOD'lanırsa şaşırmayın. Hem Apple'ın Microsoft'tan neyi eksik? Windows verirse iPhone da verecektir tabii.









#windows
#iphone
#apple
#microsoft
#akıllı telefon
#bsod
9 yıl önce