|

Motorine indirim geldi-Motorin fiyatları ne kadar?

Motorine indirim geldiği açıklandı. Peki motorin fiyatları ne kadar oldu? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ortalama motorin fiyatlarını haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
18:08 - 26/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 18:39 - 26/04/2017 Çarşamba
IHA
Motorine indirim geldi
Motorine indirim geldi

Motorin fiyatlarına geceyarısından itibaren geçerli olmak üzere 13 kuruş indirim yapıldı. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), geceyarısından itibaren geçerli olmak üzere motorin litre fiyatlarına 13 kuruş indirim yapıldığını duyurdu.

İndirimin ardından motorinin litre fiyatı İstanbul’da 4,62 liradan 4,49 liraya, Ankara’da 4,67 liradan 4,54 liraya, İzmir’de 4,65 liradan 4,53 liraya düşecek. Dağıtım firmalarının belirlediği tavan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle, şirketler ve şehirlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.

Motorin hakkında bilgiler-
Petrol doğada ham olarak bulunur. Ham petrol rafinerilerde ayrıştırıldığında farklı türde yakıtlar meydana gelir. Benzin, jet yakıtı ve tabiki dizel.Eğer dizel ve benzinin ne olduğunu biliyorsanız ikisinin farklı özelliklere sahip olduğunu da bilirsiniz. Kokuları farklıdır, dizel yakıt benzinden daha ağırdır, dizel yakıt, benzine göre çok daha yavaş buharlaşır, kaynama noktası suyunkinden çok daha yüksektir. Dizel yakıtı benzine göre oldukça yağlıdır ve mazot olarak anılır.Mazot daha ağır bir sıvı olduğundan çok daha yavaş buharlaşır. Mazot benzinden daha fazla sayıda karbona sahiptir ve karbon bağlarının yapısı daha uzundur. Mazotun kimyasal yapısı : C14H30 şeklindedir. Benzinin kimyasal yapısı: C9H20 şeklindedir. Dizel daha az rafineri işlemiyle elde edilir dolayısıyla benzinden daha ucuzdur. 2004 yılından beri mazot talebi daha da artmıştır.
#Motorin
#Motorin fiyatları
#İndirim
7 yıl önce
default-profile-img