|

Nerede oy kullanacağım? T.C. No ile oy kullanacağınız yeri öğrenme

Nerede oy kullanacağım diye merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. YSK seçmen sorgulama sayfası üzerinden vatandaşlar artık T.C. kimlik numaraları ile nerede oy kullanabileceklerini görebilecekler. 16 Nisan referandumu öncesinde nerede oy kullanacağım diyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
09:41 - 16/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:21 - 16/03/2017 Perşembe
Diğer
Nerede oy kullanacağım?
Nerede oy kullanacağım?

Nerede oy kullanacağım sorusu cevabını buldu. 16 Nisan referandumu öncesinde vatandaşlar hangi ilde nerede oy kullanacağını öğrenebilecek. Aynı zamanda sorgulama sayfası üzerinden de sandık numaralarını ve sıra numaralarını da görebilecekler. Sizler de T.C. kimlik numarası ile nerede oy kullanacağım diyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.





Açılan sayfa üzerinden T.C. kimlik numaranızla birlikte gerekli alanları doldurarak 16 Nisan tarihinde referandumda nerede oy kullanacağınızı öğrenebileceksiniz.



Yüksek Seçim Kurulundan Duyuru


Son günlerde kamuoyunda Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (Çipli Kimlik Kartı) olmayan seçmenlerin oy kullanamayacağı yönünde haberler dolaşmaktadır. Bu haberler asılsız olup seçmenler, Anayasa Değişikliklerinin Halkoylamasında; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden biri ile oy kullanabilirler.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



SANDIK BAŞINDA KİMLİK TESPİTİ ÖNEM TAŞIYOR


Sandık başına gelen seçmen; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı(TCKK), Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden birini başkana verir ve seçmen sıra numarasını söyler. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamaz. (298/87, 91).



Belediyeler ile köy veya mahalle muhtarlarınca düzenlenip onaylanan kimlik belgeleri seçmenin kimliğinin tespitinde geçerli değildir (298/87).



Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmî bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kâğıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şarttır.



Ceza infaz kurumlarında tutuklu ya da taksirli suçlardan hükümlü bulunan seçmenlerden yukarıda sayılan kimlik belgeleri bulunmayanlar için, cezaevi idaresince verilmiş belge, kimlik belgesi yerine geçer (298/87).



2017 Seçim Takvimi


27 Mart: Gümrük kapılarında ve yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemine başlanacak.



30 Mart: TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin radyo ve televizyonda propaganda başvuruları ve propaganda sırasının belirlenmesi için kuraya katılacak temsilcisi ile TRT temsilcilerinin YSK'ya bildirilmesinin son günü olacak. Konuşma yapmayı dilemesi halinde, Cumhurbaşkanının yapacağı konuşmalar için yayın zamanı ve sırası tespit edilecek.



31 Mart: Başvuran siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için YSK tarafından ad çekilecek.



9 Nisan: Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi sona erecek. Propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak. Radyo ve televizyon propaganda konuşmalarına başlanacak.



12 Nisan: İlçe seçim kurulu başkanlıklarınca malzeme torbaları sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek.



15 Nisan: Seçim propagandası saat 18.00'de sona erecek.



16 Nisan: Oy verme günü.



#YSK
#Seçmen sorgulama
#Nerede oy kullanacağım
7 yıl önce