|

Neymar ve Barcelona yargılanacak - La Liga haberleri

İspanyol mahkemesi, yolsuzluk ve sahtekarlıkla suçlanan futbolcu Neymar ve Barcelona Kulübünün itirazlarını reddetti.

Yeni Şafak
19:08 - 20/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 19:35 - 20/02/2017 Pazartesi
AA
Neymar ve Barcelona yargılanacak
Neymar ve Barcelona yargılanacak

İspanya Ulusal Mahkemesi Ceza Dairesi, Neymar'ın 2011 yılında Santos kulübündeyken Barcelona'ya transferinde yolsuzluk ve sahtekarlık yapıldığına ilişkin iddialardan dolayı Brezilyalı futbolcunun ve Barcelona Kulübünün yargılanmasıyla ilgili kararını onayladı. Ulusal Mahkeme, suçlamaların düşürülüp davanın kapatılmasına ilişkin Neymar ve Barcelona Kulübünün yaptığı itirazları reddetti. Mahkemenin kararıyla yargılama sürecinin başlaması beklenirken, futbolcu Neymar, annesi Nadine Gonçalvez, Neymar'ın babasının başında olduğu aile şirketi Namp;N, Santos kulübü, Barcelona Kulübünün Başkanı Josep Maria Bartomeu ve eski kulüp başkanı Sandro Rosell'in sanık sandalyesine oturması öngörülüyor.



Neymar'ın Barcelona'ya transferiyle bağlantılı suçlamaların temelinde, bu futbolcunun Santos'da oynadığı dönemde transferinde yüzde 40 payı olan DIS adlı Brezilyalı bir şirketin yaptığı suçlamalar bulunuyor. Suçlamalarını 2011-2013 yılları arasındaki döneme dayandıran şirket, 2015'in haziran ayında İspanyol mahkemesine yaptığı başvuruda, Neymar'ın 26 Mayıs 2013'te Barcelona'ya transferinde kendisine sadece 17,1 milyon avroluk ödeme yapıldığını açıklayıp, transferin gerçek bedelinin kendisinden saklandığını ve hakkı olan yüzde 40 payla ilgili gerçek ödemenin yapılmadığını öne sürmüştü. DIS, Barcelona ile Brezilyalı futbolcunun, transfer resmileşmeden önce anlaştığını, bununla bağlantılı futbolcuya 40 milyon avro ön ödeme yapıldığını ve her şeyin kendisinden gizlendiğini iddia ediyor.



Barcelona'da Sampaoli sesleri:

İspanyol basını, Barcelona ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek teknik direktör Luis Enrique ile gelecek yıl yolların ayrılacağını ve yerine geçebilecek en güçlü adayın Jorge Sampaoli olduğunu iddia etti. Barcelona'nın UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında deplasmanda Paris Saint-Germain'e (PSG) 4-0 yenilmesinin ardından eleştiri oklarının yöneltildiği Luis Enrique'nin geleceği tartışılmaya başlandı.



Katalan ekibinde üçüncü sezonunu geçiren Luis Enrique'nin takım içindeki otoritesini kaybettiğini savunan bazı futbol yorumcuları, son Leganes maçında taraftarların Andre Gomes başta olmak üzere bazı oyuncuları ve İspanyol teknik adamı ıslıkladığına dikkati çekti. Barcelona Kulübünün, Enrique'nin sezon sonunda bitecek sözleşmesini halen yenilemediğini hatırlatan İspanyol gazeteleri, Şampiyonlar Ligi'nde 8 Mart'ta oynanacak rövanş maçında PSG'yi eleyecek tarihi bir skor alınmaması halinde Luis Enrique'nin sezon sonunda takımdan ayrılacağını ileri sürdü. LaVanguardia gibi bazı Katalan gazeteleri ise şimdiden internet sitelerinde "Luis Enrique gitsin mi, kalsın mı?" diye taraftar anketi yapmaya başladı.



Bu arada İspanyol basını, Luis Enrique'nin sezon sonunda ayrılması durumunda yerine geçebilecek en güçlü adayın şu anda Sevilla'yı çalıştıran Arjantinli teknik direktör Jorge Sampaoli olduğunu yazdı. Basın toplantılarında Barcelona ile ilgili sorulara da maruz kalan Sampaoli ise "Yarın ne olacağını kimse bilemez." diyerek tekliflere açık kapı bıraktı. İngiliz spor gazeteleri de Sampaoli dışında Barcelona'nın diğer teknik direktör adaylarının Liverpool'un başındaki Alman Jürgen Klopp ve Tottenham'ı çalıştıran Arjantinli Mauricio Pochettino olabileceğini öne sürdü. Milli futbolu Arda Turan'ın formasını giydiği Barcelona, bu sezon İspanya Kral Kupası'nda finale kalmasına rağmen İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) iki maç eksiği olan lider Real Madrid'in bir puan arkasında ikinci sırada bulunuyor. Barcelona'nın ilk maçta 4-0 yenildiği PSG'yi eleyip Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalma olasılığı da çok düşük gösteriliyor.


#Barcelona
#Neymar da Silva Santos Junior
#ispanya
#yolsuzluk davası
#Neymar
#La Liga
7 yıl önce