|

Nusaybin'deki 10 mahallede sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 10 mahallede 20 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Yeni Şafak
18:12 - 25/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:43 - 25/03/2017 Cumartesi
AA
Nusaybin'deki 10 mahallede sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
Nusaybin'deki 10 mahallede sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 10 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, teröristlerce kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak ve depo alanlarının tahrip edilmesi amacıyla 20 Mart günü saat 07.00'den itibaren Nusaybin'e bağlı Bahminin, Kaleli, Güzelsu, Yol, Dibek, Üçyol, Dağiçi, Şekrin ve Eskihisar mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği hatırlatıldı.



Söz konusu mahallelerde yürütülen operasyonların sona ermesi nedeniyle sokağa çıkma yasağının saat 14.00 itibarıyla kaldırıldığı belirtilen açıklamada, "Vatandaşlarımıza, can ve mal güvenliklerinin sağlanması amacıyla uygulanan sokağa çıkma yasağına gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz." ifadesine yer verildi.



Mardin'de silah ve mühimmat ele geçirildi -

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince ilçede 4 ayrı adrese operasyon


düzenlendi. Operasyonda, 4 uzun namlulu tüfek, silahlara ait 3 şarjör ve 503 fişek, 2 tabanca, susturucu aparatı, 3 av tüfeği 66 fişek, 4 şarjör, 11 piyade tüfeği, 90 tabanca fişeği ve 490 paket kaçak sigara ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.



Silahla şakalaşma kanlı bitti-

Mardin'de iki amca oğlunun silahla şakalaşması sonucu bir kişi başından vurularak ağır yaralandı. Mardin'in Kızıltepe ilçesinde iki çocuğun silahla şakası kanlı bitti. Bir çocuğun ağır yaralandığı olay ile ilgili soruşturma başlatıldı. Olay, ilçeye bağlı Yukarı Azıklı Mahallesi'nde meydana geldi. İddialara göre, amca çocukları olan A.D. (18) ile V.D. (17) evde bulunan beylik tabancasıyla şakalaştıkları sırada ateş alan silahtan çıkan kurşun A.D.'nin başına isabet etti. Haber verilmesi üzerine A.D., olay yerine sevk edilen 112 acil servis ekipleri tarafından Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan A.D., yapılan ilk müdahalenin ardından ameliyata alındı. Ameliyatın ardından yoğun bakıma alınan gencin hayati tehlikesinin sürerken, olay ile ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.



#Mardin Valiliği
#Sokağa çıkma yasağı
#Mardin
#Nusaybin
7 yıl önce