|

Nusaybin’e bağlı 3 mahallede sokağa çıkma yasağı kaldırıldı-Mardin haber

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı 3 mahallede dün gece saatlerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Yeni Şafak
17:37 - 27/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 17:58 - 27/07/2017 Perşembe
IHA
Nusaybin’e bağlı 3 mahallede sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
Nusaybin’e bağlı 3 mahallede sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı 3 mahallede dün gece saatlerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz Nusaybin İlçesi kırsal alanında bulunan Akarsu, Yavruköy ve İlkadım Mahalleleri faaliyet yürüten BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek, BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak ve barınaklarını bularak tahrip etmek maksadıyla operasyon icra edilmiştir.

İcra edilen operasyonlar sona erdiğinden Nusaybin İlçesi kırsal alanında bulunan Akarsu, Yavruköy ve İlkadım mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 27 Temmuz 2017 Perşembe günü saat 15.30 itibari ile kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza, can ve mal güvenliklerinin sağlanması amacıyla uygulanan sokağa çıkma yasağına gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz” denildi.

Nusaybin'de PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda bir terörist etkisiz hale getirildi.

Nusaybin'de kırsal alanda faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, teröristlerce kullanıldığı değerlendirilen sığınak ve barınakların bulunarak tahrip edilmesi amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilen Akarsu, Yavruköy ve İlkadım mahallelerinde operasyon başlatıldı.

Akarsu Mahallesi kırsalında tespit edilen PKK'lı bir terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede operasyon sürüyor.

Mardin’de aranan 16 kişi yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyon kapsamında Mardin’de 16 aranan şahıs yakalandı.Mardin Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan "Onlar artık aranmıyor-5 Operasyonu" kapsamında Mardin’de gerçekleştirilen uygulamada aranan 16 kişinin yakalandığını belirtti. Açıklamada, uygulamanın 35 ekip, 118 polis ile gerçekleştirildiği kaydedilerek, yakalanan şahısların adli mercilere sevk edildiği bildirildi.


#Nusaybin
#Mardin
#sokağa çıkma yasağı
7 yıl önce