|

Ofis Anlayışı Hazır Ofis İle Değişiyor

İş hayatında hızlı sonuç almanın ve pratik çözümler ortaya koymanın önemi gittikçe artıyor. Klasik ofis anlayışı da buna bağlı olarak değişmeye ve kendine alternatifler yaratmaya başladı.

Yeni Şafak ve
15:50 - 13/10/2017 Cuma
Güncelleme: 16:02 - 13/10/2017 Cuma
Diğer
Ofis Ortamı
Ofis Ortamı

Son zamanlarda dikkat çekici bir şekilde yaygınlaşmaya başlayan hazır ofis anlayışı, klasik ofise nazaran sunduğu avantajlarıyla firmalar tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Sektörün Türkiye’deki öncülerinden
Swissoffices
Operasyon Müdürü Levent Tunalı ile sizler için görüşerek hazır ofis anlayışının klasik ofislere göre neleri değiştirdiğini sizler için derledik.
Yüksek Maliyetli Klasik Ofise İdeal Çözüm

Klasik bir ofis kiralanmak istendiğinde getireceği maliyet yüksek boyutlarda oluyor. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde merkezi yerlere ulaşım konusu başlı başına bir sorun haline gelebiliyor. Rahatça ulaşım sağlanabilecek bir ofisin kirası da ister istemez yükseliyor.

Yeni bir ofisin elektrik, su, internet, telefon ve benzeri altyapı ihtiyaçlarının yanı sıra tadilat ve bakıma da gereksinimi olabiliyor. Kimi zaman bunlara beklenmedik maliyetler ekleniyor. Profesyonel bir imaj oluşturmak için ofis mobilyaları ve dekorasyon da ayrıca önem taşıyor. Tüm bunlar firmalar için hem masraflı hem de zaman alan bir süreç yaratıyor.

Hazır ofisler ise genel giderleri en aza indiren çözümler getiriyor. Şirketleri idari ofis işlerinin yükümlülüğünden kurtarırken merkezi bir konumda gerekli tüm donanıma sahip ofis ve toplantı odalarını firmaların hizmetine sunuyor.

Hazır Ofislerde İhtiyaç Duyulan Her Şey Bir Arada

Hazır ofisler klasik bir ofisle karşılaştırıldığında aylık olarak çok daha uygun bir hizmet bedeli ile kullanılabiliyor. İş sahiplerini altyapı sorunlarıyla uğraşmaktan kurtarıyor. Sigorta ödemeleri, apartman aidatı, temizlik giderleri, mutfak masrafları ve faturalar gibi kalemleri firmaların takip etmesine gerek kalmıyor. Bunların yanı sıra hazır ofis konseptleri 7/24 güvenlik hizmeti de sağlayabiliyor.

Firmalar için sekreterlik hizmeti de hazır ofislerde uzman bir ekip tarafından yürütülüyor. Telefonları şirket adıyla yanıtlayan asistanlar not alarak ilgili kişilere iletiyor. Resepsiyonda misafirler karşılanıyor ve yönlendiriliyor. Kargo, kurye ve posta takibi de yine destek ekibi tarafından yapılıyor. Böylece operasyonel işleri yürütebilecek bir personel için ekstra maliyet doğmuyor.

Tam Donanımlı Çalışma Alanları ve Merkezi Konum

İhtiyaç duyulduğunda kullanılabilecek toplantı odaları gerekli teknolojik ekipmana sahip. Kaliteli ekipmanlar, ofis odalarında da kendini gösteriyor. Firmalar böylece işin başında sahip olmakta zorlanabilecekleri yüksek teknoloji ürünlerini, hazır ofislerde işlerini geliştirmekte kolayca kullanabiliyor.

Hazır ofis konseptleri genellikle merkezi konumlarda bulunuyor. Aynı zamanda ofis adresini firmanın yasal adresi olarak kullanma imkanı da sağlanıyor. Kurumsal bir anlayışla hizmet sunan hazır ofisler firmaların profesyonel imajını güçlendiriyor.

Girişimcilerin, evden çalışanların, zamanını daha çok ofis dışında geçiren iş sahiplerinin yanı sıra firmalar da şube açmak yerine hazır ofis kiralıyor. Farklı bir şehir ya da ülkede şube açan şirketler için de hazır ofisler çok daha hızlı bir şekilde ofis sahibi olmak, mobilya ve altyapı sorunlarını hızlı ve daha ekonomik bir şekilde çözmet anlamına da geliyor.

#ofis
#iş hayatı
#şirket
7 yıl önce