|

Ordu emniyetinden vatandaşlara uyarı-Ordu haber

Ordu haberleri: Fatsa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis(TDP) Büro Amirliği tarafından şehir merkezinde 'dolandırıcılık, zehirlenme, hırsızlık, insan ticareti, cinsel istismar ve oto hırsızlık' olaylarına karşı vatandaşlara uyarıcı broşürler dağıtıldı.

Yeni Şafak
18:23 - 25/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:45 - 25/02/2017 Cumartesi
IHA
Ordu emniyetinden vatandaşlara uyarı-
Ordu emniyetinden vatandaşlara uyarı-

Ordu haberleri - Fatsa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis(TDP) Büro Amirliği tarafından şehir merkezinde 'dolandırıcılık, zehirlenme, hırsızlık, insan ticareti, cinsel istismar ve oto hırsızlık' olaylarına karşı vatandaşlara uyarıcı broşürler dağıtıldı. Fatsa'da Sakarya Mahallesi'nde kurulan pazar yerinde vatandaşlara uyarıcı broşürlere dağıtan Toplum Destekli Polis Büro Amirliği polisleri, diğer konularda da vatandaşlara önemli bilgiler verdi.



TDP Büro Amirliğince yapılan yazılı açıklamada, “Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis TDP Büro Amirliği olarak, 'dolandırıcılık, zehirlenme, hırsızlık, insan ticareti, cinsel istismar ve oto hırsızlık' vakalarına karşı vatandaşları bilgilendirmek, 155 Polis İmdat hattının kullanımının yaygınlaştırılması ve duyarlı vatandaş bilincinin oluşturulması amacıyla hazırlanan broşürleri halkın yoğun olarak bulunduğu Halk Pazarında dağıtımı yapıldı" denildi.



Ordu merkezli merkezli FETÖ/PDY operasyonu -

Ordu merkezli 12 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 24 şüpheliden 7'si tutuklandı. Ordu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 12 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 24 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.



Cumhuriyet savcısınca ifadeleri alınan zanlılar, mahkemeye sevk edildi. Aralarında halen görevde olan polisler ile geçmişte örgütün çeşitli kurumlarında çalışanların da yer aldığı 24 zanlıdan 7'si tutuklandı, 17'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan zanlıların, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edildi.



Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 24 şüpheli için 18 Şubat'ta Ordu, Ankara, Samsun, İstanbul, Sinop, Erzurum, Tokat, Sivas, Trabzon, Giresun, Rize ve Manisa'da eş zamanlı operasyon düzenlenmiş 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında bazı şüphelilerin ise arandığı öğrenildi.




#Ordu
#Ordu haberleri
#Fatsa
#Emniyet
#Emniyet müdürlüğü
7 yıl önce
default-profile-img