|

Suriye'de rejimin ateşkes ihlalleri sürüyor: 3 sivil öldü

Suriye'nin başkenti Şam'ın Arbin beldesinde yerleşim yerini hedef alan hava saldırısında 3 sivil öldü, 15 sivil yaralandı. Sivil savunma yetkilileri de olay yerinde büyük hasar meydana geldiğini ve bazı evlerin yıkıldığını belirtti.

Yeni Şafak
20:38 - 19/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 20:42 - 19/01/2017 Perşembe
AA

Suriye rejimine ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Arbin beldesinde yerleşim yerine düzenlediği saldırıda 3 sivilin öldüğü, 15 sivilin yaralandığı bildirildi.



Arbin'deki sahra hastanesi yetkililerinden Dıyauddin el-Buşi, rejime ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki muhaliflerin denetiminde yer alan Arbin beldesini bombaladığını söyledi.



Saldırıda 3 sivilin yaşamını yitirdiğini, 15 sivilin yaralandığını belirten Buşi, yaralıların beldedeki sahra hastanesine kaldırıldığını aktardı.



  • Suriye'de çatışan taraflar arasında Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünde sağlanan ateşkes 30 Aralık'ta yürürlüğe girmişti. Ancak rejim güçleri ve destekçisi terörist gruplar bazı bölgelerde ateşkesi ihlal ediyor.
  • Ateşkes ihlalleri, Şam'daki Doğu Guta bölgesi ve Barada Vadisi ile Dera ve İdlib illeriyle Halep'in batı ve güney kırsalında yoğunlaşıyor.





#Suriye
#Şam
#Ateşkes
7 yıl önce