|

ÖSYS tercihleri son gün ne zaman? 2017 ÖSYM aday işlemleri giriş ve tercih işlemleri

ÖSYS tercihleri son gün ne zaman? ÖSYM aday işlemleri sistemi giriş sayfasını ve tercih işlemlerinin nasıl yapıldığını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Üniversite adaylarının LYS tercih işlemleri devam etse de tercihlerin son günü merak edilmeye başlandı. İşte 2017 ÖSYS tercihleri hakkındaki tüm ayrıntılar.

Yeni Şafak
17:40 - 24/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:00 - 24/07/2017 Pazartesi
Diğer
ÖSYS tercihleri son gün ne zaman? 2017 ÖSYM aday işlemleri giriş ve tercih işlemleri
ÖSYS tercihleri son gün ne zaman? 2017 ÖSYM aday işlemleri giriş ve tercih işlemleri

2017 ÖSYS tercihleri son günü ne zaman? Üniversite adaylarının merak ettiği bu sorunun yanıtını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. ÖSYM aday işlemleri sistemi girişi yaparak ÖSYM tercihleri kolayca yapılabiliyor. ÖSYM giriş sayfasına yazımızda verdiğimiz bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. ÖSYM'de yer alan bilgilere göre, 2017 Üniversite tercihleri 26 Temmuz saat 23.59'da sona eriyor. ÖSYS kılavuzunu takip ederek üniversite tercihlerinin nasıl yapıldığını adım adım görebilirsiniz.

2017-ÖSYS tercih işlemleri,18 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak ve 26 Temmuz 2017 tarihinde sona erecektir. Adaylar tercihlerini,18 -26 Temmuz 2017 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin
https://ais.osym.gov.tr
internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır.Tercih işlemleri, 26 Temmuz 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır. Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. TC kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.


Adaylar, ÖSYM’nin
https://ais.osym.gov.tr
internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Adayların tercihlerinin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmaları için ekranda “2017-ÖSYS Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeleri gerekmektedir. Adaylar, tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde
https://ais.osym.gov.tr
internet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklamalıdır.
Adaylar, tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde
https://ais.osym.gov.tr
internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir. “Tercih Süresi” tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik/düzeltme yapılamaz. Merkezimize gönderilen düzeltme/değişiklik taleplerini içerir dilekçeler işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz.

Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. ‘Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü’ mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.

#ÖSYM
#ÖSYS
#2017 ÖSYS tercihleri
#ÖSYS tercihleri son gün ne zaman
#ÖSYS tercih kılavuzu
#tercih işlemleri
#ÖSYM aday işlemleri giriş
7 yıl önce