|

SUV’da pazar payı savaşı

Paris Otomobil Fuarı, tam anlamıyla yeni SUV’ların boy gösterdiği bir arenaya dönüştü. Her markanın yeni bir SUV modelini sergilediği fuarda, ev sahibi olmanın avantajını kullanan Fransız üretici Peugeot, başlattığı SUV atağının ilk sinyallerini verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:35 - 30/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Avrupa pazarında hızla büyüyen SUV pazarı tüm üreticilerin iştahını kabartırken, bu sınıftan daha çok pay almayı hedefleyen markalar yeni modellerini gün ışığına çıkartıyor. Paris Otomobil Fuarı da tam anlamıyla yeni SUV'ların boy gösterdiği bir arenaya dönüştü. Neredeyse her markanın yeni bir SUV modelini sergilediği fuarda, ev sahibi olmanın avantajını kullanan Fransız üretici Peugeot başlattığı SUV atağının ilk sinyallerini verdi.



3008 EVRİM GEÇİRDİ


Peugeot, Paris ile birlikte MPV sınıfından çıkıp SUV modellerde yoğunlaşacağını resmi olarak açıkladı. Fuarda dünya tanıtımı yapılan 3008, markanın bu alandaki ilk büyük kozu olacak. Yeni Peugeot 3008 yeni ve farklı deneyimler arayan müşterilere hitap ediyor. Yeni Peugeot 3008 markanın SUV tarihinde tamamen yeni bir sayfa açarken, aynı zamanda markayı dünya pazarlarında temsil edecek. Yeni Peugeot 3008 SUV, önümüzdeki ay sonundan itibaren Türkiye pazarında satılacak.



BÜYÜK VE GÖSTERİŞLİ 5008


Paris'te sergilenin ikinci Peugeot yeniliği büyük SUV 5008 de bu sınıfa farklı bir soluk getirmeyi planlıyor. Marka, yeni 5008 SUV modeliyle her geçen gün daha da büyüyen Compact SUV pazarında üç temel hedefe odaklanmış durumda: markanın sınıf atlama stratejisini sürdürmek, uluslararası pazarlarda başarı yakalamak ve yedi koltuklu Compact SUV pazarında öncü olmak. Her biri üst düzey verimlilik sunan dizel ve benzinli motorlarla donatılan yeni Peugeot 5008 SUV 2016 Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtıldıktan sonra 2017 ortasında Türkiye pazarında da satılacak.



SKODA'NIN İLK SUV'U


Skoda, Paris'te yeni SUV modeli Kodiaq'ın dünya lansmanını gerçekleştirerek iddiasını daha ileriye taşıdı. Skoda Kodiaq SUV modeli, 2017'den itibaren satışa sunulacak. Markanın modern tasarım dilini bir SUV'a taşıyan Kodiaq, hem çekici bir görselliği hem de sıra dışı pratikliği bir arada sunuyor. Aynı zamanda en ileri teknolojileriyle donatılan büyük SUV, Skoda'nın her zamanki sınıfının üzerindeki genişliğiyle de dikkat çekecek.



ARAZİDE İSPANYOL ATEŞİ


İspanyol üretici yeni SUV'u Ateca'nın şimdi de daha maceracı bir versiyonunu Paris'te tanıttı. Ateca X-Perience isimli konsept araçta, Ateca'nın şehirli görünümünün üzerine, off-road özelliklerini çağrıştıran gövde donanımları da eklenmiş. 190 HP'lik 2.0 TDI motorla donatılan Ateca X-Perience'da XDS isimli Haldex kavramalı 4x4 çekiş sistemi de yer alıyor.



AUDI Q5 DÜNYAYA AÇILDI


Audi, Paris Otomobil Fuarı'nda, Yeni Q5'in dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Audi'nin geleceğinin tasarım dili olan Audi Prologue'un izlerini taşıyan Yeni Q5, bir önceki neslinden 90 kilogram daha hafif gövdesi, yeni sürücü asistanları ve geliştirilmiş yakıt tüketimi ile öne çıkıyor.



EN ŞIK 'DİSCO'


Bir zamanların sadece işlevsel arazi aracı Paris'te artık şıklık da kazandığını gösterdi. Heybetli burun tasarımıyla hemen fark edilen beşinci nesil “Disco” 4.84 m'lik uzunlukta 7 kişilik oturma kapasitesi sunacak. Discovery, değişken iç mekanıyla pratiklik ve işlevsellik özelliklerini de koruyacak.



Elektrikli menzil sorununa çözüm


Paris Otomobil Fuarı çok fazla elektrikli otomobil ve elektrikli otomobil konseptine ev sahipliği yaptı. Fuarın ilgi çeken konsept elektrikli araçlarından belki de birincisi Volkswagen'in İ.D. ismiyle sergilediği ve 2020 yılında piyasaya çıkması beklenen kompakt sınıftaki aracıydı. Bu araç piyasaya çıktığında tek şarjla 600 kilometre menzile sahip olacak.



MENZİLLER EN AZ 400 KİLOMETRE


Renault'nun bu yıl sonundan itibaren satışa sunacağı ZOE modeli menzilini bugünden itibaren 400 kilometreye çıkardığını ilan etti. Bir diğer Alman markası Mercedes 2025 yılından itibaren %100 elektrikli 17 modeli satışa sunacağını açıkladı. Daimler Başkanı Dieter Zetsche 2025 yılından itibaren Mercedes'lerin %25'inin elektrikli olacağını söyledi.





#Paris Otomobil Fuarı
#SUV
#Peugeot
8 yıl önce