|

26 Mayıs Perşembe gazete manşetleri

26 Mayıs Perşembe gazete manşetlerini haberimizden öğrenebilirsiniz. Gündemde olan tüm haberleri ve ayrıntılarını gazete manşetlerinden günlük olarak öğrenebilirsiniz. İşte bugüne özel gazete manşetleri...

Yeni Şafak
08:43 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 05:49 - 26/05/2016 Perşembe
Diğer

Gazete manşetleri yıllardır etkisini sürdürmektedir. Yıllar geçse de gazeteler okuyucularıyla buluşmaya devam etmektedirler. Her geçen sene teknolojiye daha çok alıştığımız şu dönemlerde okuyucular her sabah bayilerinden takip ettiği gazeteleri almak istiyorlar. Ancak gazeteler artık tek bir adres üzerinden okunabiliyorlar. Sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden tek bir adresten tüm ulusal gazetelere ulaşabilir ve gazetelerin tüm sayfalarını okuyabilirsiniz. İşte 26 Mayıs Perşembe gazete manşetleri...









MİLLİYET



-- Binali Yıldırım Başbakanlığı'nda kurulan 65. Hükümet ilk toplantısını Beştepe'de gerçekleştirdi.



-- Devlet Bahçeli, Yargıtay'ın verdiği (kurultay) kararına riayet edeceklerini belirtti ve "Partimiz 10 Temmuz Pazar günü seçimli Olağanüstü Büyük Kurultay'ı millet ve tarih huzurunda yapacaktır" dedi.



-- Türkiye'nin OVP'de yüzde 4.5'lik bir büyüme tahmini bulunduğunu belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, tahmini revize etmek için ortada olumsuz bir koşul gözükmediğini söyledi.



-- Tekfen İnşaat-Doğuş İnşaat İş Ortaklığı, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin Afyon-Uşak Kesimi ile Afyon direkt geçiş altyapı ihalesini 879 milyon lira bedelle kazandı.



-- Toyota, Volkswagen ve GM'den sonra cep'ten araç çağırma servisi olarak yıldızı parlayan "Uber"den hisse alan üçüncü dev oldu.



HÜRRİYET



-- Ak Parti'nin yeni yönetiminin geçen Pazartesi Başbakan Yıldırım başkanlığındaki ilk toplantısında "liderlik" vurgusu vardı. Yıldırım, "Cumhurbaşkanı bu hareketin lideri, biz onun ekibiyiz. Çalışmalar istişare içinde yürütülecek" dedi.



-- Reza Zarrab'ın New York'ta görülen davasında Başsavcı Preet Bharara, 17 Aralık fezlekesini mahkemeye delil olarak sundu. Savcı, Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış'ın adalarının da yer aldığı dosyada, Zarrab'ın eski bakanlara rüşvet verdiğini savundu.



-- Kendilerini çağrı merkezi çalışanı olarak tanıtan kişiler, sosyal medyada oluşturdukları sayfalardan milyonlarca kredi kartı bilgisini satışa çıkardı. Satılan verilerde kart numarası, son kullanım tarihi, güvenlik kodu gibi kişisel veriler de yer alıyor.



-- Uzel Makine'nin İstanbul Rami'deki traktör üretilen ana merkezinin içindeki makine ve ekipmanların 225 milyon liraya Vera Varlık Yönetim AŞ'ye satışına itiraz geldi.



-- Bugünden itibaren "tehlikeli ve çok tehlikeli" işlerde çalışan 150,000 kişi "Mesleki Yeterlilik Belgesi" almak zorunda.



SABAH



-- 65. Hükümet'in ekonomide izleyeceği yol haritası belli oldu. Enflasyonla mücadelede önemli rol oynayacak gıda komitesi yeniden yapılandırılacak, KOBİ'lere fon sağlanacak, faizsiz finansta koordinasyon için mekanizma oluşturulacak.



-- AB Bakanlığı'nı Volkan Bozkır'dan devralan Ömer Çelik, "Türkiye için AB perspektifi önemlidir ama yegane seçenek değildir" dedi.



-- DİA Holding ve General Electric Sağlık, Türkiye'nin sağlık alanındaki ilk Kamu Özel Ortaklığı Projesi'ni hayata geçirmek için 95 milyon dolarlık stratejik çözüm ortaklığı anlaşmasını imzaladı.



-- Yunanistan ile kreditörler, kurtarma programının 10.3 milyar euroluk kısmının serbest bırakılması konusunda Euro Grubu'nda uzlaşı sağladı.



-- Hollanda'da artık DAEŞ (IŞİD) ve El Kaide gibi terör örgütlerine katılan çift uyrukluların vatandaşlıkları mahkeme kararı alınmaksızın düşürülecek.



HABERTÜRK



-- 65. Hükümet pek çok alanda Türkiye ivme kazandıracak adımlar planlıyor. Kriz ve afet dışında prim ve borç yapılandırması tarihe karışacak. Türklerin yurtdışındaki varlıkları ve yastık altındaki altın ekonominin içine çekilecek. Bölünmüş yol, 30,000 kilometreye çıkarılacak.



-- Mehmet Şimşek'in 64. Hükümet'te sahip olduğu yetkilerin bir kısmı 65. Hükümet'te dağıtıldı. SPK, BDDK ve TMSF Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'ye devredildi.



-- Merkez Bankası'nın yüzde 7.5 olan haftalık repo faizini yüzde 8'e çıkarıp tek politika faizi haline getirmesi bekleniyor. Böylece sadeleşme sağlanmış olacak. Koridor ise yüzde 7.50-9 olacak ve devre dışı kalacak.



-- CHP Lideri Kılıçdaroğlu, başkanlık ve partili cumhurbaşkanlığını içeren Anayasa değişikliği için "Referanduma götürecek 330 oyu bulamazlar" dedi.



-- HDP, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması düzenlemesini bugün Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacak.



26 Mayıs Perşembe gazete manşetlerini haberimizden öğrenebilirsiniz. Gündemde olan tüm haberleri ve ayrıntılarını gazete manşetlerinden günlük olarak öğrenebilirsiniz. İşte bugüne özel gazete manşetleri...


#Gazete
#Gazeteler
#Gazete manşetleri
8 yıl önce