|

AÖF öğrenci girişi ve sınav yerleri sorgulama - 2016 AÖF sınavı

AÖF öğrenci girişi yaparak sınav yerlerinizi sorgulayabilirsiniz. 4-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan AÖF sınavı öncesinde adayların nerede sınava girecekleri belli oldu. Adaylar Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi üzerinden öğrenci girişi yaparak nerede sınava gireceklerini öğrenebilirler. İşte AÖF öğrenci girişi ve sınav yerleri…

Yeni Şafak
10:19 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 07:22 - 31/05/2016 Salı
Diğer
AÖF öğrenci girişi

yaparak sınav giriş yerlerinizi öğrenebilirsiniz. Hafta sonu gerçekleştirilecek olan AÖF sınavı öncesinde nerede sınava gireceğinizi öğrenebilirsiniz. Adaylara sınav yerlerini daha önceden gidip görmeleri önerilmektedir. Herhangi bir sorun yaşamamanız adına AÖF sınav yerlerinizi birkaç gün önceden gidip görebilirsiniz. İşte AÖF öğrenci girişi ve sınav yerleri sorgulama…








ARA SINAV NOTUNUN BAŞARI NOTUNA KATKISI NE KADAR?


Açıköğretim (AÖF) sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun % 30'u, dönem sonu sınav notunun %70'tir.



Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerlerinin toplamı ile hesaplanır.



Örneğin; “Çağdaş Felsefe" dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.



Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74



SINAV GEÇME NOTLARI



Harf Notu - Katsayısı


AA 4,00


AB 3,70


BA 3,30


BB 3,00


BC 2,70


CB 2,30


CC 2,00


CD 1,70


DC 1,30


DD 1,00


FF 0,00



Sınava Girmek İçin Gerekli Belgeler


 Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi



 Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi



(Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar)



Sınav Soru ve Cevapları ile Sınav Sonuçlarının İnternette Yayımlanması



Geçmiş yıllara ait sınav soru ve cevapları Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminden yayımlanmaktadır. Ayrıca dönem içerisinde yapılacak olan ara sınavı ve dönem sonu sınavı soru ve cevapları sınavların ardından açıklanmaktadır.



Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 20 gün içinde açıklanmakta olup sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır.



Öğrenciler, 2015-2016 öğretim yılında kayıtlı oldukları derslerden aşağıda belirtilen tarihlerde ara sınav ve dönem sonu sınavına gireceklerdir




Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme


Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları" ve “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları"na göre belirlenir.



Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.



Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.



Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.



Sınavlarda cevap kâğıdına kurşun kalem ile test grubunun mutlaka kodlanması gerekmektedir.



Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir. Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır.



Büro, Sınav Merkezi ve Kişisel Bilgi Değişiklikleri


Öğrenciler; adres, büro, sınav merkezi, e-posta adresi, telefon numarası ve iş-meslek bilgisi değişiklik işlemlerini www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin Öğrenci Girişi bölümünden T.C. Kimlik No ve şifreleri ile giriş yaparak sayfalarından, AÖF bürolarından veya Açıköğretim Sistemi Etkileşim Merkezi 0 850 200 46 10-19 (10 hat) ya da 444 10 26 arayarak yaptırabilirler.



Açıköğretim Öğrenci Otomasyonu veya Açıköğretim Sistemi Etkileşim Merkezinden yapılamayan kimlik bilgisi değişiklik işlemleri için öğrenciler, yeni bilgilerine ait resmî belgelerle (mahkeme kararı, uluslararası aile cüzdanı, nüfus kayıt örneği gibi) bizzat AÖF bürosuna başvurmalıdırlar. Öğrencilerin değişiklik işlemlerini eş, anne, baba, kardeş gibi yakınları yaptıramazlar.



Sınav merkezi değişikliği, sınav organizasyonu başladıktan sonra yapılırsa bir sonraki sınavlar için geçerli olur. Bu nedenle öğrenciler, sınav merkezi değişikliği yaptırırken aşağıda verilen tarihleri ve açıklamaları göz önünde bulundurmalıdırlar.



Mezuniyet ve Sonrası İşlemler


Kayıtlı olduğu önlisans programında en az 120 AKTS kredilik, lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF, YZ ve DZ notu olmayan Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın lisans veya önlisans diploması ve Diploma Eki (Diploma Supplement) verilir.



Mezunlara verilen diploma ve diğer belgelerle ilgili açıklamalar aşağıda verilmektedir.



İkinci Üniversite


Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile örgün yükseköğretim kurumlarının lisans veya önlisans programlarında kayıtlı öğrenciler, aynı alanda olmamak üzere Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin ilan edilen programlarına İkinci Üniversite kapsamında başvuru yapabilirler.



Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemine göre öğretim yapan fakültelerden mezun olanlar başvuru yapabilirler ancak hâlen kayıtlı olanlar İkinci Üniversite kapsamında başvuru yapamazlar.



İkinci Üniversite ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresindeki İkinci Üniversite bağlantısından erişilebilmektedir.





#AÖF
#Öğrenci girişi
#AÖF sınav yerleri
8 yıl önce