|

AÖF sınav yerleri belli oldu mu? AÖF Bahar dönemi final sınav giriş belgesi

AÖF sınav yerleri belli oldu mu? İşte bu soru öğrenciler tarafından son günlerde en çok merak edilen soru oldu. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 2016 Bahar Dönemi dönem sonu sınavları için az bir zaman kaldı. Öğrenciler sınavlara son hazırlıklarını yaparken bir yandan da sınav yerlerinin açıklanıp açıklanmadığını merak ediyor. AÖF sınav giriş belgesini yayınlandığında buradan haberdar olabilirsiniz. İşte tüm detaylar.

Yeni Şafak
20:15 - 24/05/2016 Salı
Güncelleme: 20:49 - 24/05/2016 Salı
Diğer

AÖF sınav yerleri açıklandı mı? AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır? Öğrencilerin merak ettiği bu soruların yanıtını haberimizden sizlerle paylaşıyoruz. Anadolu Üniversitesi tarafından 4-5 Haziran'da yapılacak olan Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 2016 Bahar Dönemi dönem sonu sınavlarına girecek olanlar buradan son gelişmeleri öğrenebilirler.



AÖF bahar dönemi sınav yerleri henüz açıklanmadı. Ancak AÖF bahar dönemi final sınavları giriş belgesi yayınlandığında buradan öğrenebilir ve aşağıda verdiğimiz link üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.



AÖF SINAV TARİHLERİ


Güz Dönemi Ara Sınavı 12 - 13 Aralık 2015


Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 23 - 24 Ocak 2016


Bahar Dönemi Ara Sınavı 16 - 17 Nisan 2016


Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 04 - 05 Haziran 2016


2015-2016 Tek Ders Sınavı 16 Temmuz 2016






AÖF Sınavlarına Girmek İçin Gerekli Belgeler


Sınav Giriş BelgesiÖğrenci Kimlik/Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi (Öğrenci kimlik/tanıtım kartını kaybeden öğrencilere kimlik veya tanıtım kartları hazırlanıncaya kadar sadece sınavlarda kullanılmak üzere fotoğraflı Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi AÖF Büroları tarafından verilmektedir. Kimlik/tanıtım kartı başvurusu yapmayan öğrencilere bu belge verilmeyecektir.)Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait kartlar)



Sınava giriş için gerekli bu üç belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz.



Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar.



Öğrenciler sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar.



AÖF SINAVLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİR?


AÖF Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Usul ve Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Bağıl Değerlendirme Esaslarına göre belirlenmektedir. Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.



Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir. Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır. Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.



AÖF SINAF GEÇME SİSTEMİ


Açık Öğretim Fakültesinde yenilenen sistem içerisinde Ders Geçme sistemi de yenilendi. Buna göre eskisi gibi bir senede 1 Vize + 1 Final + 1 Bütünleme olayı kalktı. Tamamen değişen bir sistem ile öğrencileri biraz daha fazla çalışmaya sevk edecek bir sistem geldi.


Daha önce Örgün Eğitim ile ilgili bilgisi olanlar için yeni gelen sistemde pek fazla bir değişim yok aslında. Yine ders alımları ve bu derslerin geçme işlemleri Kredi Hesaplama ya da yeni adıyla AKTS Hesaplama sistemine göre yapılacak.



Yeni sistemde Harfsel Notlara geçiş yapılacak. Bu kapsamda eskiden 100 veya 90 almak arasında fark varken şimdi bu fark ortadan kaldırılmış olacak. Kişi aşağıdaki notları alması durumunda gelecek olan Harfsel Notunu da belirlemiş olacak.



AÖF sınav yerleri belli oldu mu? İşte bu soru öğrenciler tarafından son günlerde en çok merak edilen soru oldu. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 2016 Bahar Dönemi dönem sonu sınavları için az bir zaman kaldı. Öğrenciler sınavlara son hazırlıklarını yaparken bir yandan da sınav yerlerinin açıklanıp açıklanmadığını merak ediyor. AÖF sınav giriş belgesini yayınlandığında buradan haberdar olabilirsiniz. İşte tüm detaylar.

#AÖF
#AÖF sınav yerleri
#AÖF sınav giriş belgesi
#Açıköğretim
#Anadolu Üniversitesi
8 yıl önce