|

Konya iftar vakti - Diyanet 2016 Konya Ramazan imsakiyesi

Konya iftar vakti öğrenmek için haberimize bakabilirsiniz. Diyanet işlerinin 2016 Konya imsakiyesini buradan görebilirsiniz. Ramazan ayınca oruç tutacak olan milyonlarca vatandaş sahur ve iftar saatlerini merak ediyor. Bu mübarek ayda sizler de 2016 Konya İftar ve sahur vaktini buradan inceleyebilirsiniz. Ramazan ayı ile ilgili merak edilen bilgiler de burada yer almaktadır.

Yeni Şafak
22:27 - 25/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 19:57 - 25/05/2016 Çarşamba
Diğer

Konya İftar ve sahur vaktini haberimizden görebilirsiniz. Mübarek üç aylardan Ramazan ayında milyonlarca Müslüman vatandaş oruç ibadetlerini yapacak. Konya'daki vatandaşlar da iftar ve sahur saatlerini Diyanet'ten edinilen verilere göre, haberimizden bulabilirler. Ramazan ayı ve oruç ile ilgili önemli bilgileri buradan görebilirsiniz. Teravih namazı, zekat, oruç ve dualarla geçecek bu mübarek Ramazan ayı hakkındaki tüm detayları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. İşte 2016 Konya iftar ve sahur vakti.



için tıkla



için tıkla



için tıkla



Oruç, İslâm'ın beş esasından biridir. Farsça “ruze” kelimesinden Türkçe'ye geçmiştir. Önceleri “Oruze” (günlük) olarak kullanılmış; daha sonra “Oruç” şeklinde söylenmeye başlanmıştır. Arapça karşılığı “savm” ve “sıyam”dır. Savm; 'yiyip-içmemek', 'hareketsiz kalmak' ve 'her şeyden el etek çekmek' anlamlarına gelir. Terim olarak oruç, “ibadet niyetiyle tan yerinin ağarmasından güneşin batmasına kadar yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak kalmak”tır. Orucun farz kılındığını bildiren ayet şöyledir:“Ey inananlar! Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, Allah'a karşı gelmekten sakınasınız diye, size de farz kılındı.”(Bakara, 2/183)



Üç Aylar'ın Başlangıcı


Üç Aylar; birbiri ardına açılan rahmet ve mağfiret kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran, Regâib kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat'le devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan, Ramazan bayramıyla da maddî ve manevî alanda “Bayram”a dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır.



Bu mübarek ayların manevi değerine Hz. Peygamber işaret etmiş ve şöyle buyurmuşlardır:



“Recep Allah”ın ayı, şaban benim ayım, ramazan da ümmetimin ayıdır.”

(Aclûnî, Keşfu'l-Hafâ, I, 423, Hadis No: 1358)



“Ey Allah'ım! Recep ve şabanı bize mübarek kıl, bizi ramazana kavuştur.”

(Ahmet b. Hanbel, Müsned, I, 259)



“Allah'ım! Bizleri Regâible Sana rağbet eden, Miraç ile yücelen, Berat ile kurtuluşa eren, Kadrini idrak ederek Ramazanın sonunda cenneti hak eden kullarından eyle!”



Ramazan'ın Başlangıcı


Ramazan, öncelikle oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir kulluk görevinin yerine getirildiği, her türlü hayır, rahmet ve bereketi kendisinde barındıran bir aydır.



Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insanî duyguların coştuğu, tevbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği maddî ve mânevî bir terbiye ayıdır.



Ramazan, içerisinde insanlık için, “bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini” taşıyan bir aydır.



Ramazan, inananlar için evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş ayıdır.



Ramazan, Kur'an ayıdır, oruç ayıdır.



Ramazan; yaz aylarının sonunda ve güz mevsiminin başında yağan ve yerdeki tozları temizleyen yağmur anlamındadır. Bu yağmur, nasıl yeryüzünü yıkayıp tozlardan temizliyorsa, Ramazan ayı da mü'minleri günahlardan öylece temizler.



Diğer bir anlamı da güneşin şiddetli hararetinden taşların yanıp kızmasıdır. Böyle kızgın yerde yürüyen kimsenin ayakları yanar, zahmet ve meşakkat çeker. Bunun gibi oruç tutan kimse de açlık ve susuzluğun hararetine katlanır, zahmet ve meşakkat çeker, içi yanar. Yâhut kızgın yer ayakları yaktığı gibi Ramazan da müminlerin günahlarını yakar, yok eder.



Her iki mânânın birleştiği nokta; oruçlunun bu ayda günâhlardan arınacak olmasıdır.



Rabbim bu ay hürmetine günahlarımızı affeylesin, rahmeti bol olan yüce Allah bizleri bağışlasın…



Ramazan Bayramı


Oruçla, teravih namazıyla, okunan mukabeleleriyle bir Ramazan Ayını geride bıraktık. Bu kutlu ayda nefis muhasebesi yaparak dindarlığımızı yeniledik, muhtaç olan insanlara elimizi, soframızı ve gönlümüzü açarak İslam ve insan kardeşliğini tattık. İçimizdeki ibadet aşkı, insan sevgisi, fakire ve yardıma muhtaç olana el uzatma isteği her zamankinden daha coşkulu şekilde davranışlarımıza yansıdı. Şimdi de aynı his ve heyecanla Ramazan Bayramını idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.



En yakında olanın elini tutmak, onulmaz zannedilen yaraları sarmaktır bayram. Kardeş gibi, dost gibi, anne gibi, baba gibi, yar gibi kucaklaşmaktır tüm insanlarla... Gözleri yolda kalanlara ümit olmaktır bayram... Yürekleri enkaz altında bırakmadan sevgiyi tüm insanlığa paylaştırmaktır... Gönüllerin kıvrımına sevgi köprüleri kurmaktır bayram... Bir çocuğun düşlerine yağmak, bir ümidi bin ümide bölmektir bayram...



Yalnızlıklardan kurtulmak, ümidin kandillerini yakmak, gönüllerde yeni saraylar inşa etmek ümidiyle Ramazan Bayramınızın kutlu olsun…



Konya iftar vakti öğrenmek için haberimize bakabilirsiniz. Diyanet işlerinin 2016 Konya imsakiyesini buradan görebilirsiniz. Ramazan ayınca oruç tutacak olan milyonlarca vatandaş sahur ve iftar saatlerini merak ediyor. Bu mübarek ayda sizler de 2016 Konya İftar ve sahur vaktini buradan inceleyebilirsiniz. Ramazan ayı ile ilgili merak edilen bilgiler de burada yer almaktadır.


#Konya
#Diyanet
#Konya iftar vakti
#Konya sahur vakti
#Oruç
#Ezan saatleri
8 yıl önce