|

Orta Karadeniz'de şiddetli yağışlar geliyor - Hava durumu

Hava durumu tahminlerini buradan görebilirsiniz. Orta Karadeniz'de kuvvetli yağışların beklendiği bildirildi. Meteoroloji'den yapılan son açıklamada, Orta Karadeniz'de hafta sonu Samsun, Tokat, Ordu ve Amasya illeri için kuvvetli yağışların beklendiği ifade edildi. İşte Hava durumu tahminleri ve Meteroloji'den yapılan son uyarılar.

Yeni Şafak
17:49 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 14:59 - 27/05/2016 Cuma

Hava durumu tahminlerini haberimizden sizlerle paylaşıyoruz. Edinilen son bilgilere göre, Orta Karadeniz'de şiddetli yağışların beklendiği bildirildi. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hafta sonu Samsun, Tokat, Ordu ve Amasya illeri için kuvvetli yağışların etkili olacağı kaydedildi. İşte Hava durumu raporu ve Meteoroloji'nin uyarıları.



Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, hafta sonu Samsun, Tokat, Ordu ve Amasya illeri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.



tahminleri için tıkla



Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Cumartesi ve Pazar günü Orta Karadeniz'de etkili olacak kuvvetli yağışlar için vatandaşları


uyardı. Meteorolojiden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:



“Yaptığımız son meteorolojik değerlendirmelere göre bölgemizde aralıklarla devam etmekte olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Cumartesi ve Pazar günü sabah saatlerine kadar Samsun, Tokat, Ordu ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olması beklenmektedir. Yağışların özellikle Samsun ve Ordu'da yer yer şiddetli (51-100 mm) olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgarın kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette, yarın kıyı kesimlerde ise yer yer kuvvetli 40-60 km/saat, hızla esmesi ve denizlerde 5-7 kuvvetinde fırtınamsı kuvvette esmesi ve dalga yüksekliğini açıklarda 1.0-1.5 metreye ulaşması beklenmektedir. Bu değerlendirmeler ışığında yaşanabilecek her türlü yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (lokal su ve sel baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

#Hava durumu
#Orta Karadeniz
#Samsun
#Tokat
#Ordu
#Şiddetli yağış
#Meteoroloji
8 yıl önce