|

PayPal Türkiye'de 6 Haziran'dan sonra kullanılamayacak

PayPal Türkiye'deki faaliyetlerini 6 Haziran 2016 tarihinden itibaren durduracağını açıkladı.

Yeni Şafak
23:36 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:08 - 30/05/2016 Pazartesi
Diğer

PayPal Türkiye'den çekiliyor. Kredi kartı kullanarak veya kullanmayarak, internet üzerinden güvenli alışveriş imkanı sunan PayPal; 6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye'deki müşterilerin PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacaklarını belirtti.



Faaliyetlerini durduracaklarını açıklayan firma; Türkiye'de ödeme faaliyetlerinde bulunmak için yaptıkları lisans başvurusunun Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu yani BDDK tarafından reddi nedeniyle faaliyetlerini durdurma kararı aldıklarını açıkladı.



Gelecekte Türkiye'deki müşterilerine yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizen firma, bu süreç sonrasında kullanıcıların parasını kendi hesaplarına aktarabileceklerini belirtti.



Sistem nasıl çalışıyor?

Paypal Belçika, Almanya, Avusturya, Fransa, İsviçre, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yerel web siteleri bulundurarak, bu ülkelerde sorunsuz çalışıyorsa da Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 37 ülkedeki kişiler tarafından belli kısıtlamalarla kullanılabiliyor.



Dikkat edilmesi gereken nokta, Türkiye'nin de dâhil olduğu bir grup ülkede bulunan yerel bir banka hesabına ödeme yapılamaması.



Paypal ile Amerikan Doları ve Yen gibi birden çok para birimini kullanarak ödeme alabilir veya yapabilirsiniz. Bu para birimleri arasındaki değişimleri Paypal otomatik olarak yaptığı için parite gibi detaylarla uğraşmanız gerekmiyor. Tabii bu işlemler için belirli bir ücret alınıyor.




#Paypal
#Türkiye
8 yıl önce