|

Ahmet Davutoğlu 15 Temmuz gecesi neler yaşadı?

İstanbul ve Ankara'daki FETÖ'cü askerlerce düzenlenen darbe girişimi başarıyla püskürtülürken, vatandaşların kurtuluş mücadelesi verdiği 15 Temmuz gecesine dair merak edilen detaylar bir bir ortaya çıkıyor. Bu kapsamda Ahmet Davutoğlu'nun da nerede olduğu ve neler yaşadığı öğrenildi.

Yeni Şafak
19:56 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 17:34 - 22/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

İstanbul ve Ankara'da Fethullahçı Terör Örgütü'nün üniformalı askerlerince 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunuldu. Milyonların verdiği kurtuluş mücadelesiyle birlikte darbe girişimi başarıyla püskürtüldü. 15 Temmuz gecesi Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun nerede olduğu ve neler yaşadığı öğrenildi.



Ankara'da iki farklı düğün programına darbe girişiminden saatler önce katılan Ahmet Davutoğlu ve Sare Davutoğlu çifti, hareketli dakikalar yaşadı. Davutoğlu'nun kullandığı güzergahtan dakikalar sonra FETÖ'cü tankların geçtiği öğrenilirken, düğün programının yapıldığı bölgeye ise saldırılar düzenlendiği öğrenildi.



İşte Ahmet Davutoğlu'nun Yenisafak.com'un elde ettiği bilgiler ışığında darbe girişimi anlarında yaşadıkları:



-Davutoğlu, 14 Temmuz'da Ankara'ya geldi ve 15 Temmuz'da Başbakanlık döneminde ekibinde yer alan çiftin düğün merasimlerine katıldı. İlk düğün, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlendi.



Başbakanlık Basın Müşavirliği'nde görevli iki personelin düğününe katılan yanında Ahmet Davutoğlu ile Sare Davutoğlu çiftinin katıldığı programa, Nihat Ergün, Hayati Yazıcı, Hüseyin Tanrıverdi, Celalettin Güvenç ve çok sayıda basın mensubu katıldı.



Açık alanda gerçekleştirilen düğünden Davutoğlu, 21.30'da ayrılırken, sadece birkaç saat sonra çok yakın bir bölgede bulunan Gölbaşı Polis Özel Hareket Merkezi FETÖ'cü teröristlerce saldırıya uğradı.







-Gölbaşı'ndan ayrılan Davutoğlu, yine başbakanlık döneminde Çankaya Köşkü mutfağında görevli bir aşçının Eryaman'daki düğününe katıldı. Davutoğlu'nun yolculuğunu tamamladıktan dakikalar sonra aynı güzergahta FETÖ'cü tankların darbe girişimini başlattığı öğrenildi.



İlk bilgi koruma koruma ekibinden


Darbe girişimine ilişkin olarak uyarı telefonu almadığı öğrenilen Davutoğlu, haberi ilk olarak koruma ekibinden aldı. Ankara'da jetlerin alçak uçuşa başlamasının ardından ise Emniyet birimlerinden bilgi edinildi.







Önce Erdoğan'ı aradı

Darbe girişimi haberini alan Davutoğlu, ilk olarak Marmaris'te bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaşmaya çalıştı. Daha sonra saldırı riskinden dolayı Davutoğlu'nun Sare Davutoğlu'yla birlikte güvenli bir noktaya götürüldüğü bildirildi.



Gece yarısı Twitter hesabı üzerinden milyonlara seslenen Davutoğlu, "Aziz milletim, 1 Kasım seçimlerinde tecelli eden milli iradenize sahip çıkacağımızdan şüpheniz olmasın" dedi.






Meydanlara çağırdı

Daha sonra ulusal ve yabancı çok sayıda medya kuruluşunun yayınına bağlanan Davutoğlu, "Bu gece karanlık olabilir ama yarın ülkemiz için çok aydınlık bir sabaha uyanacağız" diyerek halkı yeniden meydanlara çağırdı.



Gece boyu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'a ulaşmaya çalışan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Koruma Amiri ile irtibat kurabildi. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile sabahın erken saatlerinde görüştü.


#Ahmet Davutoğlu
#Darbe girişimi
8 yıl önce