|

Ak Parti'nin Meclis Başkan adayı Köksal Toptan

AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın, AK Partili milletvekillerince TBMM Başkanlığı için aday gösterileceği bildirildi.

Yeni Şafak
00:00 - 8/08/2007 Çarşamba
Güncelleme: 17:24 - 8/08/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Ak Parti'nin Meclis Başkan adayı Köksal Toptan
Ak Parti'nin Meclis Başkan adayı Köksal Toptan

AK Parti, Meclis Başkanı adayını Köksal Toptan olarak belirlendi. AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan grup toplantısına bir süre ara verildi. Bu arada dışarı çıkan milletvekilleri, AK Parti'nin Meclis Başkanı adayını Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan olduğunu söyledi.


KÖKSAL TOPTAN KİMDİR?

Köksal Toptan, Talat Fehmi Toptan ve Saadet Toptan'ın çocukları olarak 1943'te Rize'de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra serbest avukat olarak çalıştı. Yedek askeri hakimlik, Zonguldak Belediye Meclis üyeliği, Türkiyem Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. - 5., 17. (Ara Seçim), 18., 22. ve 23. dönem Zonguldak, 19. ve 20. dönem Bartın Milletvekili olarak TBMM'de yer aldı. Bu sıralarda Devlet Bakanı, Millî Eğitim ve Kültür Bakanı olarak hükümetlerde bulundu. TBMM Adalet Komisyonunda Başkan olarak görev aldı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

17 yıl önce