|

Almanya’ya Bahçekapılı tepkisi

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı’nın, Köln havalimanında maruz kaldığı skandal muameleye Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki gecikmedi. Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann bakanlığa çağırıldı ve skandal muamele kınandı.

Yeni Şafak
04:00 - 8/12/2016 Thursday
Güncelleme: 23:38 - 7/12/2016 Wednesday
AA

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın Almanya'nın Köln kentinde bir dizi pasaport ve kimlik kartlarının da içinde bulunduğu çantasının çalınmasının ardından polisler tarafından alıkonulmasıyla ilgili Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann Dışişleri Bakanlığına davet edildi. Edrmann'a konuya ilişkin olarak müsteşar yardımcısı düzeyinde Türkiye'nin tepkisi dile getirildi.



ÜLKEM ADINA İNCİTİCİ OLDU


Alman polislerin skandal muamelesine maruz kalan Bahçekapılı yaşadıklarını Mecliste gazetecilere anlattı. Almanya ziyareti sırasında kaybettiği çantasında pasaportunun da bulunduğunu belirten Bahçekapılı, konsolosluk yetkililerinin durumla ilgilendiğini ve geçici pasaport verdiklerini söyledi. Köln Havalimanından çıkarken Alman polisinin kötü muamelesine maruz kaldığını ifade eden Bahçekapılı, "İncitici oldu gerçekten ülkem adına. Ben bu ülkenin parlamenteriyim. Biz Alman veya yabancı parlamenterlere nasıl saygı, nezaket gösteriyorsak onlardan da aynı şekilde saygıyı ve nezaketi beklemek hakkımız"diye konuştu.



TÜRKİYE'DEN ÇEKİNİYORLAR


Gazetecilerin "Gözaltına mı almaya çalıştılar" sorusuna Bahçekapılı, "Evet. Havaalanının karakoluna götürdüler. Yurda hani böyle kaçak girmiş gibi olan insanların arasında bekletildim" cevabını verdi. Neden böyle bir muameleye maruz bırakıldığı sorulan Bahçekapılı, "Benim üzerimden bir genelleme yapmaktan çekinirim. Şunu söyleyebilirim; Türkiye yükselen bir güç, Türkiye bağımsızlığını korumak ve geleceğini bağımsız bir şekilde kurgulamak isteyen bir ülke. Sanıyorum bundan çekiniyorlar" ifadelerini kullandı.



NEZAKETSİZ DAVRANDILAR


Bahçekapılı, krizin nasıl çözüldüğü sorusuna ise uçağı kaçıracağını belirtmesi üzerine 'bizi ilgilendirmez' şeklinde cevap verdiklerini, yaşanan tartışmalar ışığında kendisini yaklaşık bir saat kadar orada nezaketsiz tavırlarla beklettiklerini aktardı. Yaşanan kargaşada Alman konsolosluğuna haber de veremediğini anlatan Bahçekapılı, şu ana kadar Alman makamlarından da kendisine bu konuyla ilgili herhangi bir açıklamanın yapılmadığını söyledi.



Vekillerden geçmiş olsun temennisi


Türkiye'den yükselen tepkiler üzerine skandala imza atan polis merkezindan açıklama yapıldı. Merkezin Basın Sözcüsü Başkomiser


Jens Flören, olayın rutin bir incelemeden ibaret olduğunu, Bahçekapılı'nın kesinlikle gözaltına alınmadığını iddia etti.



Rezalete 'rutin' dediler


Türkiye'den yükselen tepkiler üzerine skandala imza atan polis merkezindan açıklama yapıldı. Merkezin Basın Sözcüsü Başkomiser


Jens Flören, olayın rutin bir incelemeden ibaret olduğunu, Bahçekapılı'nın kesinlikle gözaltına alınmadığını iddia etti.



#Ayşe Nur Bahçekapılı
#Martin Erdmann
7 years ago