|

Artık nokta koymalıyız

Cerablus’a yönelik Fırat Kalkanı operasyonunu değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir millet onuruyla, gururuyla vardır. Suriye’den ülkemize yapılan saldırılar işi bir yere kadar getirdi. İşin burada noktalanması lazım. Sabah 04.00 itibarıyla süreç başladı. Artık bu işi çözmemiz gerekiyor” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:22 - 24/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura töreninde konuştu. Erdoğan, “Ne Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ, ne PKK ne DAİŞ, ne DHKP-C... Hiçbir terör örgütünün ve onları destekleyen hiçbir gücün, bu birlik ve beraberlik karşısında başarılı olma şansı yoktur. İşte içeriden, dışarıdan bütün bu saldırılar... Bu(dün) sabah 04.00 itibariyle Suriye'nin kuzeyinde sürekli ülkemizi oradan tehdit eden DAİŞ, PYD gibi terör örgütlerine yönelik bir operasyonu ordumuz başlatmış durumda” dedi.



SÜREÇ BAŞLADI


Erdoğan, “Bir millet şüphesiz ki onuruyla vardır, gururuyla vardır. Şu anda da ne yazık ki Suriye'den ülkemize, Gaziantep, Kilis tüm bu bölgelere yapılan bu tür saldırılar artık işi bir yere kadar getirdi, artık son dedik ki 'bu iş burada noktalanması lazım' ve bu(dün) sabah 04.00 itibarıyla süreç başladı. Artık bu işi çözmemiz gerekiyor” diye konuştu.



NE OLACAĞINIZIN HESABINI YAPIN


İsim vermeden PYD elebaşı Salih Müslim'in operasyonu eleştiren sözlerine yanıt veren Erdoğan, “Birileri meydan okuyorlar, 'Suriye, Türkiye için şöyle olacak, böyle olacak' diye. Onlara ben buradan sesleniyorum, siz ne olacağınızın hesabını yapın. Türkiye'ye tehdit unsuru oluşturacak olan kim olursa olsun, onlara karşı bu millet ordusuyla, polisiyle, korucusuyla ve milletiyle vardır, var olacaktır, bunu böyle bileceksiniz” dedi.



OLDU BİTTİYE İZİN VERMEYİZ


Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Biz yeri gelir icabında kuru ekmek yeriz ama haysiyetimizden, onurumuzdan taviz vermeyiz. Şu kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ifade etmek istiyorum. Türkiye, Suriye'de sahneye konulmaya çalışılan oyuna, oldu bittiye asla rıza göstermeyecektir. Gerekirse meseleye bilfiil el koymak da dahil tüm imkanlarımızı kullanarak, Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumakta, bu ülkenin kendi halkının iradesiyle yönetilmesini sağlamakta kararlıyız.



SALDIRILARIN ASIL SEBEBİ SURİYE'DİR


Artık kimse Suriye meselesini Türkiye'nin içişlerinden bağımsız olarak göremez, bu şekilde düşünemez, davranamaz. Bölgede, terörle mücadelede gerek PKK olsun gerek DAİŞ olsun gerekse FETÖ olsun, terör örgütlerinin saldırılarına maruz kalmamızın asıl sebebi şu anda Suriye'dir. Terör örgütleri karşısında dimdik duran Türkiye, Suriye meselesi ve Suriye kaynaklı tehditlerin de üstesinden gelecek.”












#Cerablus
#Fırat Kalkanı operasyonu
8 yıl önce