|

Babuşcu'dan saldırı açıklaması

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, önceki akşam Ümraniye'de bir mahalle irtibat bürosuna molotof ve kurşun atıldığını belirterek, "Ben bu meydana (siyaset meydanı) çıkıyorum demişseniz, başınıza taş da değer, yolunuza dikenler de atılır, birçok yalana, komploya, ihanete maruz da kalırsınız" dedi.

Aa
00:00 - 25/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 13:19 - 25/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Babuşcu'dan saldırı açıklaması
Babuşcu'dan saldırı açıklaması

Babuşcu, AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Ümraniye AK Parti Cemil Meriç Mahalle Temsilciliği Binası'na yapılan saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

'Dün akşam da bir mahalle büromuza saldırıldı'

"Önceki akşam bir mahalle irtibat büromuza molotof ve kurşunlama yapıldı" diyen Babuşcu, Ümraniye teşkilatına geçmiş olsun dileklerini iletti.

İstanbul teşkilatı olarak, bu tür molotof ve kurşunlamalara alışık olduklarını ifade eden Babuşcu, kongreler öncesinde, son danışma meclisi olması itibarıyla nasıl bir duruş göstermek durumunda olduklarına dair Ümraniye'deki saldırı üzerinden konuşmak istediğini söyledi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Ziya Paşa'nın "Asude olayım dersen eğer, gelme cihane/ Meydane düşen kurtulmaz seng-i kazadan" dizelerini hatırlatarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Yani der ki, eğer ben rahatımı bozmadan huzur içinde yaşamak istiyorum dersen, dünyaya gelme. Madem ki geldin meydana çıkanın başına sağdan, soldan illa bir kaza taşı gelir. Siyaset, şu hayat diliminde çıkılacak meydanların belki de en zorlusu, taşlara en açığı, sabrı en çok gerektirenidir. Hele AK Parti gibi bir davası, bir derdi olanların buluştuğu bir çatı altında siyaset yapıyorsanız, siyaseti geçici arzuların tatmin yeri olarak değil, kalıcı olana talip olma meydanı olarak görüyorsanız, ne koşacağınız hedefler biter ne üstleneceğiniz sorumluklar. Ben bu meydana çıkıyorum demişseniz, başınıza taş da değer, yolunuza dikenler de atılır, birçok yalana, komploya, ihanete maruz da kalırsınız."

10 yıl önce