|

Büyük Türkiye'nin İstiklal Mücadelesi

Başbakan Erdoğan, yeni Türkiye'yi hedef alan saldırılara karşı tüm ülkeyi topyekun mücadele vermeye çağırdı: Unutmayın, bu süreç yeni Türkiye'nin İstiklal Mücadelesi sürecidir. Bu süreç, Türkiye üzerine hesapları olanların, hesaplarının bozulacağı süreçtir.

İlhan Toprak
00:00 - 26/12/2013 Perşembe
Güncelleme: 23:26 - 25/12/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Büyük Türkiye'nin İstiklal Mücadelesi
Büyük Türkiye'nin İstiklal Mücadelesi

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda, hükümete yönelik komploya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gülen Grubu'na sert sözlerle yüklenen Başbakan, özetle şunları söyledi:

AK Parti yolsuzluklara göz yummaz, müsamaha göstermez zira bunu yaparsa var oluş zeminini ortadan kaldırmış olur. Bizi bugünlere dürüstlüğümüz ulaştırdı.

KÖTÜLERİ AYIKLADIK

AK Parti'nin ak kadroları olarak bembeyaz, süt kadar ak bir sicille yürüyoruz. En küçük bir çamur parçası, en küçük bir siyahlık bizim sicilimizde hemen dikkat çeker. Çektiğinde de gereği neyse onu yaparız. 11 yıl içinde karalamalar, iftiralar oldu. Sicilimizin bembeyaz kalabilmesi adına kötüleri aramızdan ayıkladık. Hakkında iftira olanların da aklanıp gelmesini sabırla bekliyoruz. Sırf iftiraya maruz kaldı, sırf çamur atıldı diye söylentiler üzerinden operasyonlara girmeyiz.

MEDYA ÜZERİNDEN İNFAZ

9 gündür bir operasyon yürütülüyor. Medya tarafından doğrudan infaz yapılmaya başlandı. Burada yürütmenin uzatması, yargının safhası demek ki bunlar burada servis yapıyor. Bize düşen burayı da temizlemektir. Soruşturma sırasında insanları kirletmeye kimsenin hakkı yok. Evinde para çıktı diye bir insan suçlu oluyorsa, CHP evinden 2,5 milyon euro çıkan şahsı neden milletvekili yaptı?

ULUSLARARASI BOYUTU VAR

Bu operasyonun uluslararası boyutu var. 2013 yılında biz çok farklı bir mayıs ayı yaşadık. Bu olayın uluslararası boyutu vardır. Uluslararası boyutta bunun en tepe noktası vardır. Ve onun altında da bunun çeşitli yerlerdeki taşeronları vardır. Bu, AK Parti iktidarının Türkiye'nin büyümesine olan öncülüğü sebebiyle yapılan bir operasyondur.

BİR İHANETE ŞAHİT OLDUK

Gezi olayları denilen sokak eylemleri başladı. Uluslararası medya İstanbul'a, Ankara'ya adeta kamp kurdu. Bir yandan uluslararası medya, bir yandan ulusal medya, bir yandan sosyal medya Türkiye'yi dünyaya karalamaya başladı. Bu vatana ihanettir ve acımasızca yaptılar. Apaçık bir ihanete, bir ekonomik suikaste şahit olduk. Demek ki çetelerle ilgili verdiğimiz mücadele yetmemiş.

KARDEŞLİĞİMİZE SUİKAST

17 Aralık'ta kardeşliğimize, çözüm sürecine suikast düzenlendi. Kamuoyunu yolsuzluk iddialarıyla meşgul ederken, arka planda, Diyarbakır'ın, Mavi Marmara'nın, Oslo'nun, 7 Şubat'ın, bunun yanında Halk Bank'ın intikamını almak için tezgah kurdular.

MAŞA OLARAK KULLANDILAR

Türkiye içinde bir takım odaklar bu kirli komploda maşa olarak kullanıldılar. Türkiye'de vatana ihanet içinde casusluk yapan medya kuruluşları ve sermaye var. Devlet içinde paralel yapıların oluşmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Milli iradeye yönelik bir tezgah kurdular. Deşifre etmeye devam edeceğiz. Dini bir kisve altındaki örgütlerin, birtakım ülkelerin ve çevrelerin maşası olarak benim ülkemde operasyon yapmalarına, ameliyat yapmalarına kesinlikle müsaade etmeyiz. Ahlakı olmayan hiçbir hareket başarıya ulaşamaz. Bir taraftan Allah, peygamber diyeceksin ama adın kasetlerle, komplolarla, kirli işlerle anılacak.

VESAYETLERE YER OLMAYACAK

Akşam da söyledim, iki tabloyla karşı karşıyayız. Ya millet ya zillet. Ben inanıyorum ki millet kazanacak. Rabbim onları da zilletten kurtarır umarım. Yeni Türkiye'de uluslararası operasyonalara, vesayetlere yer olmayacak. Bu komplo sadece AK Parti'ye değil Türkiye'ye yapılmış bir komplodur. Bu komplonun Türkiye'nin hayrına değil şerrine olduğunu bilin. Bu komplonun benzerleri Menderes'e, Özal'a, Demirel'e, Ecevit'e, Erbakan'a, Baykal'a dahi yapıldı. Bu çirkin komplodan güçlenerek çıkacağız ve yeni Türkiye'yi inşaa edeceğiz. Bu süreç, yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesi sürecidir. Bu kadar önemli. Faiz lobisinin Türkiye'den son darbesini yiyeceği süreçtir.

BİZ DUALARLA YETİŞTİK

Millet bizimle milletin hayır duası bizimle. Bırakın onlar manşetleriyle ihanet içinde olsunlar. İğrenç sitelerinde kasetleriyle boğulsunlar. Biz bedduaya lanet duaya evet diyeceğiz. Biz beddularla değil dualarla yetiştik ve arif, alim olan insanlara beddua değil dualar yakışır o insanlara ıslah ifadesini kullanmak bile yakışmaz ama görünüyor ki iş şirazesinden çıkmış. Bize milletimizin hayır duası yeter. Filistinli kardeşlerimizin, Somalili yoksulların garip gurebanın duası yeter. Oradaki Suriye'deki masum çocukların arşı inleten duası yeter. Allah bize yeter.

Ancak beddua seansları olur

CHP yolsuzluktan ihraç ettiği şahsı büyükşehir belediye başkan adayı yaptı. CHP yolsuzluk yapan görmek istiyorsa gitsin kendi geçmişine, gitsin aynaya baksın. On yıllardır eleştirdikleri, hatta hakaret ettikleri, hatta kuyusunu kazdıkları o örgütle şimdi ittifak yapıyorlar. Bunların birlikte yapabilecekleri tek bir şey var, birlikte ancak beddua seansları düzenlerler. CHP seçimle görev almış bir parti değildir. Ya darbelerle ya da kirli komplolarla iş başına getirilmiştir. İş başına geldiği zaman da arkasında enkaz bırakarak, onlarca yolsuzluk dosyası bırakarak iktidardan ayrılmıştır. İstanbul'a, yolsuzluk nedeniyle ihraç ettikleri şahsı büyükşehir belediye başkan adayı olarak koydular.

Operasyonun dokuz nedeni

Başbakan Erdoğan'ın farklı bir mayıs ayı yaşadık diyerek anlattığı süreçte Türkiye'de şu gelişmeler yaşandı:

- İstanbul'da 46 milyar dolarlık havalimanı ihalesini gerçekleştirdik. Bu çeşitli mahfilleri rahatsız etmiştir. Bu havalimanına yönelik her türlü olumsuzluğu her an yapabilirler. Çünkü bu dünyada ilk üç içine girecek bir proje.

- Ankara'da Japonya Başbakanı'nı ağırladık. 22 milyar dolarlık yatırımla nükleer santral yatırımını yaptık.

- İstanbul Boğazı'na üçüncü köprünün temelini attık. Bunu da engellemeye gayret ediyorlar. Yok imar, yok orman, yok şu yok bu.

- İstanbul Borsası 93 binin üzerine çıkarak rekor kırdı. Bu da hazmedilemedi. Dikkat edin borsaya müdahaleler, borsanın yavaş yavaş inmesi olayı.

- Merkez Bankası Rezervini biz 27,5 milyar dolar olarak devralmıştık, Mayıs'ta 135 milyar dolar ulaşarak rekor kırdı.

- Gösterge faizi. Biz yüzde 63 seviyesinde devralmıştık. Mayıs ayı içinde yüzde 4,6. Eğer o gidiş devam etseydi bu 2,5'a kadar düşebilirdi. Ama tahammül edemediler. Dayanamadılar, oradaki müdahale ile bir anda tekrar çıkmaya 9,5'a kadar tırmandı.

- Bir değil, iki değil, üç değil, tam dört kredi derecelendirme kuruluşu, art arda kredi notunu arttırdı. Bu da tabi onları rahatsız etti.

- IMF ile ilişkilerimizde, 23,5 milyar dolar aldığımız borcu 14 Mayıs'ta ödedik, defteri kapattık. Sen mi sıfırlarsın. İşte burada uluslararası o güçler devreye girdi.

- Enflasyonda, sanayi üretiminde, dış ticarette yeni rekorlara şahit olduk.


10 yıl önce