|

Divan gerilecek

TBMM Başkanlık Divanı için gözler Danışma Kurulu'nda. Grup temsilcileri ve Meclis Başkanı'ndan oluşan Danışma Kurulu, Divan'ın oluşması için salı günü toplanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/07/2015 Saturday
Güncelleme: 23:59 - 3/07/2015 Friday
Yeni Şafak

İçtüzüğe göre Başkanlık Divanı 15 kişi'den oluşuyor. Ancak partilerin teklifi halinde bu sayı artabiliyor. Geçen dönem Başkanlık Divanı 4 Başkanvekili, 5 İdare Amiri, 8 Divan Katibi ve Meclis Başkanı olmak üzere 18 kişiden oluşuyordu. Eğer yine 18 kişiden oluşacaksa AK Parti 8, CHP 4, MHP 3 ve HDP'ye 3 üye düşecek. 18'lik model üzerinde AK Parti, CHP ve HDP olumlu görüş verdi. Ancak MHP kendisine 3, HDP'ye 2 koltuk öngörülen 17'lik modelde ısrar ediyor. Yeni üye sayısı için partilerarası uzlaşmanın sağlanmaması halinde koltuk krizinin Danışma Kurulu'nda çözülmesi öngörülüyor. İsmet Yılmaz başkanlığında toplanacak Kurul'da uzlaşma çıkmazsa, son söz Genel Kurul'da söylenecek.



Başkanlar toplandı


TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, TBMM eski başkanları Bülent Arınç, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin ve Cemil Çiçek'i kabul etti. Yılmaz, partilerden yeni anayasa için çalışma başlatmalarını isteyeceğini söyledi. Türkiye'nin hükümetsiz kalmayacağını vurgulayan Yılmaz, “Kavganın kimseye faydası olmaz” dedi.


#Bülent Arınç
#Köksal Toptan
#Mehmet Ali Şahin
#Grup temsilcileri
9 years ago