|

Doğan’ın TV’sinde skandal

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, CNN Türk’te katıldığı bir programda “PKK terör örgütü değildir” diyerek bir skandala imza attı.

Yeni Şafak
04:00 - 2/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 02:15 - 2/07/2015 Perşembe
Yeni Şafak
FATİH ÖZKANOĞLU


HDP'li vekiller skandal açıklamalarına her geçen gün bir yenisini ekliyor. 'Türkiye partisi' olma iddiasıyla Meclis'e giren HDP, bu vizyona ters düşen açıklamalarıyla toplumun tepkisini çekmeye devam ediyor. Son olarak Doğan Grubu'na bağlı CNN Türk kanalına konuk olan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan canlı yayında skandal bir açıklama yaptı. CNN Türk muhabirinin, Devlet Bahçeli'nin “Terör örgütü PKK'yla olan durumları sebebiyle HDP bizim için yoktur” sözünü hatırlatarak yönelttiğe soruya Buldan, “Akıl tutulması var hem Bahçeli'de hem de MHP grubunda. 6 milyon insanın iradesini yok saymak kimsenin hakkı da değildir, haddi de değildir. Şunu da ifade etmek isterim, PKK bir terör örgütü değildir. Bahçeli'nin bunu bilmesi gerekiyor” dedi. Öcalan'ı 'barışın teminatı' gibi gösteren Buldan, “Şu an bir çatışmasızlık süreci sözkonusu.


Bunda en çok payı olan ve bir yapıdan, örgütten bahsediyoruz, PKK'dan, Öcalan'dan bahsediyoruz. Öcalan böyle bir karar almamış olmasaydı acaba çatışmasızlık olabilir miydi?” ifadelerini kullandı. Buldan'ın “PKK terör örgütü değildir” şeklindeki açıklamasını, PKK ile ittifak yaparak Türkiye'yi itibarsızlaştırmaya çalışan Doğan Medya Grubu'nun televizyonunda yapması da oldukça manidar bulundu. Doğan Grubu, önceki günkü açıklamasında Yeni Şafak'ın 'örgüt medyası' haberine itiraz etmiş, “Bu iftiraları varlığını ülkesi ve demokrasi uğruna her zaman ortaya koyan Doğan Grubu'na karşı müfteriliktir, haysiyet cellatlığıdır” demişti. Ancak bu açıklamanın gazetede yayınlandığı gün Doğan Grubu'nun TV'sinde “PKK bir terör örgütü değildir” denilmesi dikkat çekti.



Erken seçim istedi


HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, dün gün boyu yaptığı açıklamalarla kafaları karıştırdı. İlk olarak, tüm karşıt söylemine rağmen ülke sorunlarının çözümü için MHP ile aynı masaya oturabileceklerini belirten Demirtaş, hemen ardından “AKP-MHP koalisyonu bir savaş koalisyonu olur” iddiasında bulundu. MHP'nin tavırlarının aslında AK Parti'nin önünü açma hamleleri olduğunu ileri süren Demirtaş, Meclis Başkanlığı'nın da MHP eliyle AK Parti'ye verildiğini öne sürdü. Son açıklamasında ise birdenbire erken seçime dönen Demirtaş, “Taşların yerine oturması için yeni bir seçim gerekiyor. Koalisyon kurulabilir ama asla uzun ömürlü olmaz. AK Parti-MHP koalisyonu kurulabilir meşrudur ama sürdürülemez” diye konuştu.


#Doğan Grubu
#Pervin Buldan
#cnntürk
9 yıl önce