|

E-CHP''de skandal

CHP''nin geliştirdiği E-Seçmen yazılımındaki güvenlik açığı, hem parti yöneticilerinin hem de CHP üyelerinin özel bilgilerini gözler önüne serdi.

Behlül Çetinkaya
00:00 - 23/07/2013 Salı
Güncelleme: 22:42 - 22/07/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
E-CHP''de skandal
E-CHP''de skandal

Cumhuriyet Halk Partisi'nin geliştirdiği E-Seçmen yazılımındaki güvenlik açığı, hem parti yöneticilerinin hem de CHP üyelerinin özel bilgilerinin gözler önüne serilmesine neden oldu. E-Seçmen sisteminde Kılıçdaroğlu'nun özel bilgilerine bile ulaşılabiliyor.

KİŞİSEL BİLGİLER KORUMASIZ

T.C. kimlik numarasıyla giriş yapanların aynı binada oturduğu komşularının kimlik numaralarını görebildiği ve böylelikle T.C. kimlik numarası bilinen kişilerin tüm bilgilerine kolaylıkla ulaşmanın önünü açan hata sosyal medya kullanıcıları tarafından fark edildi. Halil Öztürkçi'nin kişisel Twitter hesabından açığı duyurmasıyla harekete geçen CHP yönetimi, sistemden komşuların T.C. kimlik numaralarının görünürlüğünü kaldırdı, giriş kısmına 'Baba adı' sorusunu ekledi. CHP son olarak 'Kelime doğrulama' sistemini de giriş bölümüne ekledi.

BAŞKANLARIN TELEFONLARI AÇIKTA

Sitedeki bir diğer açık ise CHP teşkilatının birbirileriyle iletişimi amacıyla kurulan 'Bilgi Kontrol' sisteminde yer aldı. Normalde şifre ve kullanıcı adıyla giriş yapılması gereken sisteme bilisim.chp.org.tr adresinden direkt olarak ulaşıldı. Kemal Kılıçdaroğlu, Umut Oran, Gürsel Tekin gibi üst düzey parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu bin 442 parti yöneticisi, milletvekili ve belediye başkanının cep telefonlarını ve e-posta adreslerine kolaylıkla görülmesini sağlayan sistem hatası daha sonra düzeltilerek tekrar kullanıcı adı ve şifre sormaya başladı.


11 yıl önce