|

Gülen iade edilmeli

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Fetullah Gülen’in kesinlikle Türkiye’ye iade edilmesi lazım. Bu kadar büyük olayların sorumlusu olarak görülüyorsa ve Fetullah Gülen, ‘Ben aklanmak istiyorum’ diyorsa, gelip Türkiye’de bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır. Bu konuda iade talebinde bulunulması son derece olumlu” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:45 - 26/07/2016 Salı
Yeni Şafak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da 15 Temmuz akşamı Fethullahçı teröristler tarafından bombalanan Özel Harekat Merkezi'ni ziyaret etti.



POLİS TEŞKİLATINI GÜÇLENDİRMEK GÖREV


Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu,ilk kez FETÖ yapılanmasından bahsetti. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:


“Şu ifade çok önemliydi, Anayasa'nın ruhuna sadık kalarak görev yapan polis teşkilatımız hepimizin gözbebeği olmak durumundadır. Onlar, biz bu ülkenin sokaklarında rahat gezelim diye yeri geldiğinde canını veren kardeşlerimizdir.



ONLARI ASLA UNUTMAYACAĞIZ


Polis teşkilatımızı güçlendirmek ve onlara gözümüz gibi bakmak hepimizin ortak görevidir. 15 Temmuz'da yaşanan olay Türkiye tarihinde birden fazla ilki doğurdu. 43 arkadaşımız, burada şehit oldu. Onlara demokrasi şehidi diyoruz, onları asla unutmayacağız. Türkiye'nin yeniden ayağa kalkması, onların hayatlarını feda etmesiyle gerçekleşti.



İLK KEZ FETÖ DEDİ


Ordu içinde yuvalanan, FETÖ'nün devletin içinde bu kadar yuvalanması, hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir tablodur. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama Türkiye'de bütün partilerin demokrasi konusunda ortak bir tavır takınmaları bence çok önemlidir.



GÜLEN'İN KESİNLİKLE İADE EDİLMESİ LAZIM


Umarım önümüzdeki günlerde siyasi partiler bir araya gelirler ve bu sorunu çözmüş oluruz. Fethullah Gülen'in kesinlikle Türkiye'ye iade edilmesi lazım. Ben aklanmak istiyorum diyorsa, Türkiye'de yargılanmalıdır. Fethullah Gülen'in Türkiye'ye teslim edilmesi gerekiyor.”



#Kemal Kılıçdaroğlu
#FETÖ
8 yıl önce