|

Katsayıya Cem Karaca şarkısıyla tepki gösterdi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Biz hâlâ katsayıyı konuşuyoruz. Bunun neresi bilimsel, neresi hukuki? Bu mantık açık söylemek gerekirse Cem Karaca'nın şarkısında söylediği gibi 'işçisin sen işçi kal hiç ilerleme' mantığıdır" dedi.

Aa
00:00 - 3/04/2010 суббота
Güncelleme: 22:56 - 2/04/2010 пятница
Yeni Şafak
Katsayıya Cem Karaca şarkısıyla tepki gösterdi
Katsayıya Cem Karaca şarkısıyla tepki gösterdi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, '2010 Ocak döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon kişilik istihdam oluşturmamıza rağmen bu dönemde işsizlik oranı sadece yarım puan aşağı çekilebilmiştir. Dolayısıyla işsizliği makul seviyelere çekebilmek için hem iş gücüne hem de mevcut işsizlere iş üretmemiz lazım' dedi. Ergün, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 'İşsizliğe Yerel Çözüm, Kocaeli Modeli' projesi kapsamında Kocaeli İŞKUR İl Müdürlüğünce 'Sosyal Sorumluluk ve İstihdama Destek Ödül Töreni'ne katıldı. İşsizliğe kalıcı çözüm bulmak için istikrarlı uzun ve hızlı büyüme dönemine girilmesi gerektiğini savunan Sanayi Bakanı Nihat Ergün, 'Yıllık ortalama büyüme hızımızı yüzde 7'lerin üzerine çıkarmamız gerekiyor.' 'Eğitimciler ve okullar ekonominin gidişatını yakından takip etmeli, buna göre projeler geliştirmelidir. Buna yargıyı da eklememiz gerekiyor" diyen Ergün, "Yargı mensupları da kararlar verirken dünyadaki, Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri yakından takip ederek karar vermelidir" yorumunu yaptı.

'İŞÇİSİN SEN İŞÇİ KAL' MANTIĞI

Ergün, şunları söyledi: 'Biz hala katsayı sorununu konuşuyoruz. Meslek lisesinde elektrik bölümünü seçmiş bir öğrenciye, 'elektrik mühendisi olamazsın', ticaret bölümünü seçmiş bir öğrenciye 'işletme fakültesine giremezsin' diyoruz. Böyle bir şey olur mu? Dünyanın neresinde var böyle bir şey? Meslek lisesine başlayan bir öğrenciye 'ODTÜ, Boğaziçi veya Bilkent üniversitelerine giremezsin' diyoruz. Bunun neresi bilimsel, neresi hukuki, neresi insani? Bu mantık açık söylemek gerekirse Cem Karaca'nın şarkısında söylediği gibi 'işçisin sen işçi kal hiç ilerleme' mantığıdır."


Milli davamız oldu

"Bugün geldiğimiz noktada meslek liselerine yönelik ön yargıları bir kenara bırakmamız lazım. Öğrencilerin yüzde 65'i meslek liselere yüzde 35'i genel liselere gitmeli" diyen Ergün şöyle devam etti: “Bütün dünyada böyle. Meslek okulları, bilinçli tercih edilen okullar haline gelmeli, zorunluluktan değil. Hükümet olarak bu okullara büyük önem verdiğimizi, milli bir dava olarak baktığımızı ifade etmek istiyorum. Sorun mesleksizliktir.'


14 лет назад