|

KOSGEB''den şirketlere dolandırıcılık uyarısı

KOSGEB, işletme sahiplerini, "KOSGEB'den hibe destek kredisi çıktı" şeklinde yapılan dolandırıcılığa karşı uyardı.

.
00:00 - 13/12/2012 Perşembe
Güncelleme: 21:44 - 12/12/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
KOSGEB''den şirketlere dolandırıcılık uyarısı
KOSGEB''den şirketlere dolandırıcılık uyarısı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), işletme sahiplerini kurum adını kullanarak yapılmak istenen dolandırıcılığa karşı uyardı. KOSGEB'den yapılan açıklamada, son günlerde, danışmanlık hizmeti verdiklerini iddia eden bazı şahısların, işletme sahiplerini KOSGEB adına telefonla arayarak, ''KOSGEB'den hibe destek kredisi çıktı. Belli bir ücret karşılığında belgeleri göndereceğiz'', ''Bedeli karşılığında KOSGEB destekleri ile ilgili broşür, kitap, doküman gibi materyaller göndereceğiz'' veya ''KOSGEB'in destek ve kredilerini belli bir komisyon karşılığında çıkaracağız'' diyerek, asılsız beyanlarla, işletmeleri yanılttıkları ve parasal talepte bulundukları yönünde şikayetler alındığı ifade edildi.

İNTERNETTEN DESTEK

KOBİ'lerin KOSGEB Destek Programlarına yönelik başvurularını, 1 Aralık 2011 tarihi itibariyle internet üzerinden yapabildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''KOBİ'lere ve girişimlere verilen kredi ve destek programları, öncelikle Hizmet Merkezlerimiz ve Basın-Yayın organları aracılığıyla duyuruluyor. İşletmelerimiz, KOSGEB faaliyet ve destek programları ile ilgili en doğru ve güncel bilgileri, 'www.kosgeb.gov.tr' adresi, '444 1 567' KOSGEB Çağrı Merkezi ve Hizmet Merkezleri aracılığıyla öğrenebilecekler."

11 yıl önce