|

"Oyalama taktiklerine karşı erken seçime gideriz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önümüzdeki günlerde siyasi parti liderleriyle görüşmelere başlanacağına dikkati çekerek, "Herkesle gönül açıklığıyla müzakerelere başlayacağız. Eğer muhalefet partileri açık yüreklilikle hükümet kurmak isterse hemen kuracağız. Eğer oyalama taktiklerine giderlerse de milletin huzurunda erken seçime gitmeye tereddüt etmeyiz" dedi.

Yeni Şafak
19:30 - 7/07/2015 Salı
Güncelleme: 20:19 - 7/07/2015 Salı
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tuşba Belediyesi'nin düzenlediği "Şehri Tuşba'da Şehri Ramazan İftar Sofrası" isimli iftar programına katılarak konuşma yaptı



Davutoğlu,Siir'te yaşanan terör saldırısı sonucu yaşamını yitiren polis mensubuna baş sağlığı dilerken, "HDP'ye sesleniyorum. Eğer gerçekten barış istiyorlarsa demokrasi ile terör arasına tavır koymak zorundadırlar. İnsan haklarından bahsedenler silahsızlanmadan bahsetmek zorundadır" dedi.




Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:



"Seçim sonuçlarına saygımız sonsuz. Yeniden değerlendirme ihtiyacı hissedersek bundan tereddüt etmeyeceğiz. Seçim sonuçlarından hareketle herkes sağlıklı değerlendirme uymak durumundadır. Kamu düzeni ve milli kardeşlik projemiz taviz vermeden sürdürülecektir.



HDP'ye sesleniyorum. Bilsinler ki vatanın huzurunu bozmak isteyenler çıkarsa tedbir alacağız ve izin vermeyeceğiz. Eğer gerçekten barış istiyorlarsa. Demokrasi ile terör arasına tavır koymak zorundadırlar. Kimse saldırılara ve terör odaklarına sessiz kalınamaz. İnsan haklarından bahsedenler silahsızlanmadan bahsetmek zorundadır.



Kim gayri-meşru şekilde silah taşırsa, gereken adımlar atılacak. Fitne çıkaranlara karşı dur demenin vakti gelmiştir. Meclisteki herkes her şeyden önce teröre karşı net bir tavır sergilemek durumundadır.



Hiç bir baskıya bu ülkede 760 bin kilometre karenin bir santiminde dahi izin verilmeyecektir. Mübarek Ramazan'da polisimize ateş açıp şehit edenler de bilsinler ki bunun hesabı sorulacaktır. Çatışmasızlık ile silahları değil toprağa, magmaya gömme vakti gelmiştir. Çağrımız birlik ve beraberlik çalışmasıdır.



Bundan sonra çözüm süreci söz konusu olacaksa, milli birlik ve kardeşlik süreci söz konusu olacaksa, bilinsin ki 2013 Mayıs'ında verilen sözler yerine getirilmek durumundadır.



Türkiye Büyük Millet Meclisi Danışma Kurulu toplandı. Önümüzdeki birkaç gün içinde Başkanlık Divanı oluşacak ve Başkanlık Divanı oluşmasından sonra da Sayın Cumhurbaşkanı'mızın görevlendirmesiyle diğer siyasi parti liderleriyle görüşmeye başlayacağız.



Herkesle gönül açıklığı, zihin açıklığı içinde müzakerelere başlayacağız. Türkiye'nin her köşesinde barışın devamı için her tür görüşmeye açığız. Müzakerelere başlayacağız. Eğer muhalefet partileri açık yüreklilikle hükümet kurmak isterse hemen kuracağız. Eğer oyalama taktiklerine giderlerse de milletin huzurunda erken seçime gitmeye tereddüt etmeyiz."






#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#van
#konuşma
9 yıl önce