|

Projeler yürüsün

Başbakan Davutoğlu, muhalefetle ilgili kapsamlı raporlar eşliğinde koalisyon turlarına başlıyor. En az 2 yıl ömürlü bir hükümeti hedefleyen Başbakan, muhalif partilere “Hedefimiz erken seçim değil. Önemli olan ülkenin menfaatleri. Türkiye’ye çağ atlatacak dev projeler aksamadan devam etmeli” mesajı verecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/07/2015 Pazar
Güncelleme: 23:53 - 4/07/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

AK Parti, koalisyon görüşmeleri öncesinde çalışmalarını hummalı bir şekilde yürütüyor. Partinin kurmayları Başbakan Ahmet Davutoğlu için CHP, MHP ve HDP ile ilgili kapsamlı dosyalar hazırladı. Muhalefet partilerinin beyannameleri tek tek analiz edildi. AK Parti'nin beyannamesi ile benzerlikler ve farklılıklar ortaya çıkarıldı. Orta yolun nasıl bulunabileceği tek tek belirtildi. Bu veriler ışığında, uzlaşma sağlanabilecek partiyle koalisyon manifestosu hazırlanacak. Kurulabilecek koalisyonun en az 2 yıl ömürlü olmasını isteyen Başbakan Davutoğlu, Türkiye'ye çağ atlatacak dev projelerin de aksamadan sürmesi için hassasiyetlerini dile getirecek. Görüşmelerde 3. Havalimanı'ndan 3. Köprü'ye, hızlı trenden otoyollara, şehir hastanelerinden milli uçağa kadar çok önemli projelerin aynı hızla yürümesi beklentisi vurgulanacak.



O VAATLER MASADA


Diğer partilerle uzlaşma ve ayrışma noktalarını netleştiren AK Parti kurmayları, Davutoğlu'nun önüne gelecek kapsamlı raporlar sunacak. Elinin altında hem CHP hem de MHP ile ilgili detaylı çalışmalar bulunacak Başbakan Davutoğlu da koalisyon haritasını bu veriler ışığında oluşturacak. Davutoğlu ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği '14 hassasiyet' ile MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıkladığı '3 şart'a ilişkin ise AK Parti'nin yaklaşımının net olduğunu vurgulayacak. MHP'ye çözüm sürecinin 'toplum kesimlerinin sorunlarının çözümü' anlamına geldiğini telkin edecek Başbakan, sık sık da ülke menfaatlerine vurgu yaparak, hedeflerinin bir erken seçim olmadığının altını çizecek. Koalisyon turlarından Başbakan Davutoğlu, Türkiye'de yakalanan istikrar ve büyümenin korunması gerektiğine vurgu yapacak.



Koalisyon turu başlıyor


Yeni ve sivil bir Anayasa'nın yapılması, çözüm sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve toplumsal uzlaşıya dönüşmesi, ekonomideki dengelerin korunması, Türkiye'nin AB politikaları, gençlerin istihdamına dönük adımlar, emeklilerden taşeronlara kadar farklı toplumsal kesimlerin sorunlarının çözümünde öncelik, şeffaflıkla ilgili yasanın devreye sokulması, yargıdaki yeni stratejiyle güvenin sağlanması, bürokraside paralel yapının etkisinin kırılarak daha sağlıklı bir işleyişin oturtulması gibi hassasiyetler, koalisyon görüşmelerinde öncelikli olarak dile getirilecek başlıklar olacak. Bu arada her üç partiyi de ziyaret edecek Başbakan Davutoğlu'nun, CHP ve MHP'ye en az ikişer kez gideceği, bir koalisyon seçeneği düşünmediği HDP'ye ise yalnızca nezaket ziyareti yapacağı belirtiliyor.


#Başbakan Davutoğlu
#koalisyon
#yeni meclis
9 yıl önce