|

Şikayetlere 10 günde çözüm

İletişimde vatandaşı mağdur eden şikayetler hızla çözülüyor. Cep telefonu, sabit telefon ve internetteki tüketici şikayetleri 10 işgünü içinde çözüme kavuşturulacak. Takip ve denetimini ise BTK yapacak.

.
00:00 - 29/06/2014 Pazar
Güncelleme: 22:37 - 28/06/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Şikayetlere 10 günde çözüm
Şikayetlere 10 günde çözüm

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, cep telefonu, sabit telefon ve internet hizmetlerine ilişkin tüketici şikayetlerinin daha hızlı ve etkili bir şekilde çözüme kavuşturulacağını söyledi. Yeni bir sistem oluşturduklarını belirten Elvan ''Artık şikayetler 10 iş günü içinde çözüme kavuşturulacak'' dedi.

TÜKETİCİ KORUNACAK

Bakan Elvan, elektronik haberleşmeyle ilgili vatandaşlara uygun fiyatlarla kaliteli hizmet sunulmasına önem verdiklerini ve tüketici haklarını koruyan düzenlemeler yaptıklarını ifade etti. Telefon, internet, uydu ve kablo TV hizmetlerine yönelik şikayet başvurularının tüketiciler mağdur edilmeden hızlıca cevaplanmasının önemini vurgulayan Elvan, ''Bu şikayetlerin çözülmesi amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından işletmecilere online Tüketici Şikayet Sistemi oluşturma zorunluluğu getirildi'' diye konuştu.

İNTERNETTEN ŞİKAYET

Yeni sistemle işletmecilerin, internet sitelerinin ana sayfalarında şikayet bölümü oluşturacaklarını söyleyen Elvan, şöyle konuştu: ''Aboneler şikayetlerini ücretsiz olarak iletebilecekler. İşletmeciler de 10 iş günü içinde bu şikayetleri çözerek vatandaşları bilgilendirecek. İşletmecilerden gelen yanıtların yeterli bulunmaması ve aynı şikayetlerin tekrarlanması durumunda, yeni sistem üzerinden şikayet aynı anda BTK''ya da aktarılacak.''

15,5 milyon lira bilinmeze gitti

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu''nun (BTK) verilerinin baz alındığı hesaplamalara göre, telefon rehberlik hizmeti veren 8 işletmeci, yılın ilk çeyreğinde toplam 15 milyon 459 bin 782 lira gelir elde etti. Söz konusu dönemde işletmecilere gelen toplam çağrı sayısı 9 milyon 480 bin 153 oldu. Bu dönemde 21 milyon 170 bin isimle, 5 milyon 61 bin adet ise numara ile sorgulama yapıldı. Rehberlik hizmeti işletmecileri arasında çağrı süresi ve sayıları açısından en büyük pazar payı, BN Telekom''un olurken, onu AssisTT izledi.

10 yıl önce