|

Sözünde dursun ve PYD’yi çeksin

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ABD'nin 'PYD'ye müdahale kabul edilemez' açıklamasına cevap verdi: Çatışma istemiyorlarsa mesele halledilsin. PYD'nin Fırat'ın batısında olmaması gerekiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/08/2016 Salı
Güncelleme: 00:01 - 30/08/2016 Salı
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde televizyon ve gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi. Fırat Kalkanı konusunda bilgi veren ve Türkiye'nin Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduğunu belirten Kurtulmuş, operasyondan ilgili tarafların bütünüyle haberdar olduğunu anlattı.



HASSASİYETİMİZ BİLİNİYOR


Operasyondan ilgili tüm ülkelerin, Şam rejiminin de Rusya aracılığı ile bilgisi olduğunu belirten Kurtulmuş, Pentagon'dan yapılan açıklama ve ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk'ün “IŞİD olmayan bölgede PYD'ye müdahale kabul edilemez” sözlerine tepki gösterdi. Kurtulmuş, “Türkiye kendisine gelecek saldırılara karşı kendisini koruyacak. Bu hassasiyetimizi biliyorlar. Ortada verilmiş bir söz var. PYD Fırat'ın batısında olmayacak. Burada bir çatışma yaşanmaması için, önce bu meselenin hallini isteriz. ABD'den PYD üzerindeki etkisini kullanmasını bekliyoruz” dedi.



SEYİRCİ KALAMAYIZ


Kurtulmuş, “Türkiye, Suriye'den gelecek bir saldırıya seyirci kalamaz. Bütün bölge tek bir örgütün, PYD'nin eline geçerse Suriye bölünür. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız” diye konuştu. Kurtulmuş, Türkiye'ye verilen sözlerden birisinin de PYD'nin Münbiç'i boşaltması olduğunu söyledi.



BİRLİKTE HAREKET EDİYORLAR


Kurtulmuş, terör örgütü FETÖ konusunda da çarpıcı mesajlar verdi. Terörle mücadele edildikçe FETÖ ile PKK ve DAEŞ arasında var olan ilişkilerin çok daha kuvvetli hale geleceğini belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Herhangi bir terör örgütünün sahada silahlı olarak yapmış olduğu terör eylemi hangi amaçla yapılıyor ve hangi sonuç elde edilmek isteniyorsa, bu sonucun elde edilmesi için FETÖ'nün de çok ciddi şekilde lojistik destek, özellikle içeride ve dışarıda sosyal medya da dahil medya desteği vereceği aşikardır. Terörle mücadelede çok etkin bir mücadele dönemini sürdürüyoruz. Çok daha zor bir dönem ortaya çıkacak çünkü hepsi hep beraber hareket ediyorlar.”







#Numan Kurtulmuş
#ABD
#PYD
8 yıl önce