|

Terör örgütünü hala ABD’den yönetiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Joe Biden ile düzenlediği basın toplantısında Fetullah Gülen'in iadesi ve PKK/PYD konusunda sert mesajlar verdi. Erdoğan satır başları ile şunları kaydetti:

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:20 - 25/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

“Sayın Biden'a FETÖ hakkında da bilgiler verdik. Bizim için en büyük öncelik, bu darbe teşebbüsünün ve FETÖ elebaşının ülkemize en kısa zamanda özellikle iadesidir. Tabii burada mahkeme kararından bahsediyorlar. Bizler 15 Temmuz öncesi bu örgütün yaptıklarına dair bütün dosyaları 85 koli halinde gönderdik. Ayrıca şu anda da 15 Temmuz'dan sonrasına ait olan dosyaları yine hazırlıklar yapılıyor ve onlar da ayrıca kendilerine ulaştırılacak.”



GEREKLİ ADIMI ATIN


“Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasında suçluların iadesiyle ilgili anlaşma, sözleşmemiz gereği bu tür kişiler en azından gözaltına alınır, tutuklanır ve mahkeme boyunca da gözaltında bulunurlar. Şu anda bu zat bulunduğu yerden hala terör örgütünü idare etmeye devam ediyor. Basın mensupları Pensilvanya'ya götürülmek suretiyle Pensilvanya'da onlarla söyleşiler yapıyorlar. Amerika Birleşik Devletleri'nin bu konudaki haklı beklentilerimizi karşılayacak gerekli adımı atacağına da inanıyorum.”



PYD GÖNDERMESİ


“İster DAİŞ ister PKK olsun ister PYD olsun ister YPG olsun ister DHKP-C olsun, bütün bunlar bize göre terör örgütüdür. Terör örgütünün iyisi, kötüsü diye bir ayrımı yapamayız. Bir terör örgütünün bir başka terör örgütüne karşı mücadele etmesi onu aklamaz. Milli güvenliğimizin tehdit edilmesine asla müsaade edemeyiz.” Biden ise Gülen hakkındaki kararın mahkemeler tarafından verileceğini, Gülen'i korumak için bir nedenlerinin olmadığını belirtti.



2 saat 25 dakidan sonra: 'Özür dilerim keşke daha önce gelebilseydim'


Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Biden arasındaki görüşme 2 saat 25 dakika sürdü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Biden şunları kaydetti: “Ülkenizdeki birçok kişi dünyanın dayanışma göstermekte geciktiğini düşünmüş olabilir. İşte bu nedenle ben kişisel olarak buraya gelmek istedim. Amerikan halkı sizin yanınızda. Özür dilerim, keşke daha önce buraya gelebilseydim.” Biden Türkiye'nin Cerablus'a yönelik operasyonlarını da desteklediklerini ifade etti.


#Joe Biden
#DAİŞ
#PYD
#YPG
8 yıl önce