|

TSK’ya Bab teşekkürü

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Cerablus, Rai ve Dabık’ın ardından El-Bab’ı terör örgütü DEAŞ’tan temizleyen Türk Silahlı Kuvvetlerine teşekkür etti. Işık, “El Bab operasyonunu büyük bir kahramanlıkla tamamlayan TSK’nın tüm unsurlarına milletimiz adına teşekkür ediyorum. DEAŞ’ı söküp attınız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 22:17 - 26/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı 20. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, El Bab operasyonun başarıyla tamamlandığını söyledi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteğiyle Özgür Suriye Ordusu, El Bab'dan da DEAŞ'ı tamamen söküp attığını belirten Işık, “Çok şükür Cerablus, Rai, Dabık ve şimdi El Bab, bölgede tamamen DEAŞ'ın temizlendiği ve güvenli bölgeler haline getirildi. Şimdi isteğimiz bu bölgenin kendi insanlarının bu bölgeye dönmesini sağlamak” ifadelerini kullandı.



BÜYÜK KAHRAMANLIK


“Biz burayı DEAŞ'tan temizledik artık bizim görevimiz bitti ne yaparsanız yapın' düşüncesiyle hareket etmiyoruz” diyen Işık şunları söyledi: “DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde o bölge halkının güvenle yaşayabilmesi için gerekli altyapı ve üstyapı çalışmalarını da özellikle sürdürüyoruz. Bundan sonra da bunu sürdürmeye devam edeceğiz. El Bab operasyonunu büyük bir kahramanlıkla tamamlayan TSK'nın tüm unsurlarına milletimiz adına teşekkür ediyorum. Çok büyük kahramanlıklar gösterdiler. Büyük fedakarlıklar yaptılar ve bu bölgeden DEAŞ gibi bugüne kadar yeryüzünün gördüğü en kanlı terör örgütlerinden birini Allah'a şükürler olsun söküp attılar.”



HAİNLER TEMİZLENDİKÇE ORDUMUZ GÜÇLENDİ


Işık, 15 Temmuz'dan sonra Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) gücünü kaybettiğini söyleyenlere en güzel cevabı, ordunun yaptığı harekatlarla verdiğini söyledi. TSK'nın 15 Temmuz öncesine göre çok daha güçlü ve kuvvetli olduğunu ifade eden Bakan Işık, TSK'nın içindeki hainler temizlendikçe gücüne güç katmaya devam edeceğini kaydetti.


#TSK
#El Bab
#Fikri Işık
7 yıl önce