|

Türkiye en çok bu şirketleri beğendi

Capital'in, 10'uncusunu düzenlediği "Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri 2009" araştırmasında Turkcell birinci, Arçelik ikinci seçilirken, Garanti Bankası ile Koç Holding ise 3'üncülüğü paylaştı. Oylamaya 618 şirketten bin 347 yönetici katıldı

00:00 - 3/04/2010 Cumartesi
Güncelleme: 22:54 - 2/04/2010 Cuma
Yeni Şafak
Türkiye en çok bu şirketleri beğendi
Türkiye en çok bu şirketleri beğendi

En beğenilen şirketlerin seçilmesinde, yenilikçilik, müşteriyi ön planda tutma, sorumluluk, müşteri-çalışan ve hissedar menuniyeti önemli rol oynadı. Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş, beğenilmek ve itibarın son yıllarda şirketler için çok önem kazandığını belirterek, "Capital'in belirlediği 20 şirket ise yüzde 6.21 oranında değer kazanmış. Yatırımcı itibarı yüksek şirketleri daha fazla tercih ediyor” dedi.

İNSAN ODAKLI FİRMALAR BAŞARILI
Dünyada bu tür organizasyonlarda şirketler üst sıralara tırmanmak için çalışmalar yürütüyor. Bu hem şirketler için hem de tüketici için bir veri olarak kabul ediliyor" dedi. Adecco Doğu Avrupa Bölgesi Direktörü Tibet Eğrioğlu ise, global ekonomik krizin etkilerinin ağırlaştırdığı 2009'da, şirket değerlerini koruyan, kriz yönetimi gerçekleştiren, yüksek düzeyde çalışan bağlılığı sağlayan, insan kaynakları politikalarını devam ettiren firmaların bu krizden başarı ile çıktıklarını söyledi.

İlk 10'a giren firmalar

1- Turkcell

2- Arçelik

3- Garanti Bankası-Koç Holding

4- Coca-Cola Company

5- Sabancı Holding

6- Eczacıbaşı Topluluğu

7- Unilever

8- Ülker

9- Türkiye İş Bankası-Procter&Gamle

10- Doğuş Holding


14 yıl önce