|

Türkiye'yi tehdit haddine değil

AB Komisyonu Başkanı Juncker'in idam cezası ile ilgili açıklamalarına sert tepki veren Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye böyle bir tehditle mücadele ederken parmağını kaldırıp Türkiye'ye tehdit savurması onun haddi değil” dedi. İngiliz ve ABD yayın kuruluşlarına konuşan Başbakan Yıldırım, idam cezası için önce milleti sonra başkalarını dinleyeceklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:05 - 26/07/2016 Salı
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, İngiliz SKY News haber kanalı, The Guardian gazetesi ve ABD'deki Wall Street Journal gazetelerine röportaj verdi. Yıldırım, İngiliz Sky haber kanalına yaptığı açıklamada, Türkiye'de idam cezasının getirilip getirilmeyeceğine ilişkin soruya, şu yanıtı verdi: “Vatandaşlar haykırıyor: 'İdam gelsin, idam gelsin'. Bütün meydanlarda tek ses bu. Milletin taleplerini duymazdan gelemeyiz. Ancak idamın tekrar geri gelmesi, bizim 'Hadi idamı getiriyoruz' dememizle olmuyor. Adaletle hareket etmemiz lazım. Çünkü Türkiye bir hukuk devleti.”



ÖNCE MİLLETİMİZİ DİNLERİZ


AB'den gelen idam ile ilgili açıklamaların anımsatılması üzerine ise Yıldırım, “Önce milletimizi dinleriz, sonra da başkalarını dinleriz. Milletimiz ne derse onu yaparız.” dedi. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in, “Türkiye'de idamın geri getirilmesi halinde AB üyelik sürecinin duracağına” ilişkin sözlerinin anımsatılması üzerine Yıldırım, Juncker'in daha dikkatli açıklamalar yapması gerektiğini kaydederek, “Türkiye böyle bir tehditle mücadele ederken Türkiye'ye tehdit savurması onun haddi değil, kusura bakmasın.” diye konuştu.



RUSYA İLE ORTAK GELECEĞİMİZ VAR


Yıldırım, “Türkiye ile Rusya arasında daha yakın ilişkiler beklemeli miyiz?” sorusu üzerine, “Şüphesiz. Daha fazla ilişkiler de göreceğiz. Olması gereken de bu. Karadeniz'i paylaşıyoruz, bölgede ortak menfaatimiz, ortak geleceğimiz var.” dedi. Türk kökeniyle de bilinen İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'la ilgili soruya Yıldırım, “Acayip garip laflar ediyor. İnşallah çam devirmez” yanıtını verdi.



DAHA NE BELGESİ İSTİYORSUNUZ?


Yıldırım, ABD'deki Wall Street Journal gazetesine yaptığı açıklamada da, ABD'nin, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesine ilişkin yaklaşımından üzüntü duyduklarını belirterek, “Sürekli bizden belge istiyorlar. 265 kişi öldürüldüğünde, uçaklarla bombalandığında ve tanklarla üzerlerinden geçildiğinde ne tür belgeye ihtiyacınız olacak? Deliller açık.” dedi.


#Binali Yıldırım
#SKY News
8 yıl önce