|

Polonya Portekiz maçı özeti ve golleri burada!

Polonya Portekiz maçının özetini ve gollerini sizler için paylaşıyoruz. Euro 2016 çeyrek final mücadelesi ilk maçında bu akşam Polonya ile Portekiz karşılaştı. Heyecan dolu maçın önemli pozisyonlarını, istatistiklerini ve maçın geniş özetini haberimizden görebilirsiniz. Polonya maçın henüz 2. dakikasında Lewandowski ile öne geçti, beraberlik golü ise 33. dakikada Renato Sanches'den geldi. İşte Polonya Portekiz maçı özeti.

Yeni Şafak
22:57 - 30/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 20:33 - 30/06/2016 Perşembe
Diğer

Polonya Portekiz maçı özeti ve golleriyle karşınızdayız. Polonya ile Portekiz Euro 2016 Avrupa futbol şampiyonasında bu akşam karşı karşıya geldi. Stade Velodrome'da kozlarını paylaşan iki takım yarı finale yükselmek için sahada buluştu. Henüz maçın 2.dakikasında golü bulan Polonyalı forvet Lewandowski takımını 1-0 öne taşıdı. Karşılıklı ataklarla nefes kesen mücadelede Portekiz'in cevabı 33.dakikada Alman ekibi Bayern Munich'in yeni transferi orta saha oyuncusu Renato Sanches'den geldi. Polonya Portekiz maç özetini ve gollerini izlemek için aşağıda verdiğimiz bağlantıya tıklamanız yeterli.



için tıklayınız



İlk yarısı 1-1 beraberlikle biten maçın 42.dakikasında Polonyalı futbolcu Artur Jedrzejczyk sarı kart gördü. İkinci yarı iki takımında karşılıklı ataklarıyla başlarken 55.dakikada Cristiano Ronaldo Nani'nin çapraz pozisyonda verdiği pası değerlendiremedi. Maçın süresi ilerledikçe dahada heyecan verici hal alan mücadelede bitime yaklaştıkça bulunacak bir gol altın değerinde olacağı için takımlar herşeylerini ortaya koydu.





Türkiye İçin 1 Dakikalık Saygı Duruşu


Euro 2016 çeyrek finalinde Polonya ile Portekiz arasında oynanan mücadele öncesi Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz gün yaşanan terör saldırısı nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.


Polonya ile Portekiz mücadelesi öncesi takımlar Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz gün yaşanan terör saldırısı nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Velodrome Stadı'nı dolduran iki ülkenin taraftarları da yaşanan terör olayını alkışlarla protesto etti. UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in girişimleri sonucunda karşılaşmanın başlamasına kısa bir zaman kala 1 dakikalık saygı duruşu kararı almıştı.



İSTATİSTİKLERDE PORTEKİZ ÜSTÜN

İki takımın EURO 2016 kapsamında rakipleriyle yaptıkları 4'er maçta Portekiz'in büyük ölçüde istatistiklerde bir adım önde olduğu göze çarpıyor. Portekiz 5 gol attı ve kalesinde 4 gol gördü. Polonya ise rakip fileleri 3 kez havalandırdı ve sadece 1 gol yedi. Toplam 74 defa rakip kaleye şut atan Portekiz 24 isabetli şut çekerken, Polonya 55 toplam şutta 12 isabet buldu. Maçlarda ortalama yüzde 56 topla oynama istatistiği yakalayan Portekiz Milli Takımı ortalama yüzde 87 isabetli pasla oynadı. Polonya Milli Takımı, ortalama yüzde 44 topla oynama ve yüzde 81 isabetli pas ortalaması tutturdu.


#Polonya
#Portekiz
#Euro 2016
#Maç özeti
#Maç golleri
8 yıl önce