|

Ev yapımı meyveli yoğurdun faydaları

Ramazan ayında hem içinizi ferahlatacak hem de tok tutacak bir gıda ile tanışmak ister miydiniz? Bu gıda çok uzakta değil. Birçok evin buzdolabından eksik olmayan yoğurdu, mevsim meyveleriyle süslemeniz yeterli olacaktır. Ev yapımı meyveli yoğurdun faydaları;

Yeni Şafak
08:00 - 26/06/2016 Pazar
Güncelleme: 10:48 - 16/06/2017 Cuma
Diğer
Ramazan ayında uzun süre tokluk hissi veren şifa kaynağı...
Ramazan ayında uzun süre tokluk hissi veren şifa kaynağı...

6000 yıllık bir geçmişe sahip olan yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor. Bir de yoğurdunuzu mevsim meyveleriyle tatlandırdığınızda hem besleyici hem sağlıklı bir yemek yeme fırsatı buluyorsunuz. Ramazan ayında özellikle sahurda tüketeceğiniz meyveli yoğurt daha geç acıkmanızı sağlayacak.

Kalsiyum deposu

Yüksek kalsiyum oranıyla şifa kaynağı olan yoğurdun ortaya çıkış tarihi tam olarak bilinmiyor. Ancak yoğurdun yaklaşık 6000 yıldır tüketildiği tahmin ediliyor.



Avrupa geç öğrendi

Yoğurdun Orta Asya'da bulunduğu düşünülüyor. Türkçe olan 'Yoğurt' ismi birçok ülkede de aynı şekilde kullanılıyor. Avrupa ise yoğurtla Kanuni Sultan Süleyman döneminde tanışıyor. Kanuni'nin emriyle Balkanlar'daki sancaklardan Avrupa'daki bazı krallara şifalı yiyecek olarak yoğurt gönderiliyor. Böylelikle yoğurt Avrupa kıtasında da yayılıyor.



Evde hazırlayın

Sofralarımızdan eksik etmediğimiz yoğurdu, meyveyle birlikte tüketebiliriz. Elbette meyveli yoğurdu evde kendimiz hazırladığımız zaman, daha sağlıklı bir gıda ortaya çıkacak.



Metabolizmayı hızlandırıyor

Meyveli yoğurt, metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı oluyor.



Diş sağlığı için önemli

Meyveli yoğurtlar, diş eti iltihabına karşı önemli bir şifa kaynağı.



Tok tutuyor

Ramazan ayında özellikle sahurda tüketebileceğiniz meyveli yoğurtlar sizi gün boyu daha tok tutacaktır.



Evde meyveli yoğurt nasıl yapılır?

Bir gece önceden süzdüğünüz bir kase yoğurdu, bir su bardağı süt ile karıştırın. Ardından arzu ettiğiniz meyveleri doğrayıp karışıma ekleyin. Dilerseniz pudra şekeri ve bal ilave edebilirsiniz.



Light meyveli yoğurt tarifi

Light yoğurtun içine dilediğiniz meyveleri eklediğinizde meyveli yoğurdunuz hazır oluyor.



#Ramazan
#Meyve
#Yoğurt
#Meyveli Yoğurt
8 yıl önce