|

Yaşlıların sofralarını şenlendiriyorlar

Gümüşhane’de devlet yurtlarında kalan öğrenciler, hazırladıkları yemeklerle yaşlıların iftar sofralarına konuk oluyor. Öğrencilerden Elif Batol, “İftarımızı onlarla açıyoruz. Onların yalnızlıklarını bir nebze gideriyoruz. Biraz da aile sıcaklığı görüyoruz” derken, 84 yaşındaki Rabia Ersoy duygularını şöyle anlatıyor: “İftarımıza ortak olmaları bizi çok mutlu etti, Allah da onları memnun etsin.”

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:22 - 30/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
öğrenciler,  hazırladıkları yemeklerle yaşlıların iftar sofralarına konuk  oluyor.
öğrenciler, hazırladıkları yemeklerle yaşlıların iftar sofralarına konuk oluyor.

Gümüşhane’de Kredi ve Yurtlar Kurumunda (KYK) barınan öğrenciler, ramazan dolayısıyla kentte yaşayan yaşlıların iftar sofralarına konuk oluyor. Öğrenciler, yurtlarda hazırladıkları yemeklerle yaşlıların kapılarını çalıp hem sıcak aile ortamında iftar yapıyor hem de hayır duası alıyor.

Harçlıklarıyla KYK tarafından düzenlenen yardımlara da katkı sağlayan öğrenciler, ihtiyaç sahiplerine yardım kolileri ulaştırıyor.

YEMEĞİ YURTTA HAZIRLIYORLAR

KYK İl Müdürlüğüne bağlı Gümüşhane Kız Öğrenci yurdunda kalan öğrenciler, yurdun mutfağında hazırladıkları yemeklerle Bağlarbaşı Mahallesi’nde yaşayan Ersoy çiftine konuk oldu. İftar öncesi sofrayı kuran öğrenciler, yer sofrasında yaşlı çiftle birlikte oruçlarını açtı. Faaliyete katılan öğrencilerden Gümüşhane Üniversitesi Felsefe Bölümü birinci sınıf öğrencisi Elif Batol, Siirt’ten eğitim amacıyla Gümüşhane’ye geldiğini söyledi. Yaşlılarla iftar sofrasında beraber olabilmek için kendi elleriyle yemek hazırladıklarını anlatan Batol, “İftarımızı onlarla birlikte açıyoruz. Onların yalnızlıklarını bir nebze gidermiş oluyoruz. Biraz da aile sıcaklığı görmüş oluyoruz. Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz” dedi.


ÖĞRENCİLERİMİZ BİZİ HATIRLADI

Maliye Bölümü birinci sınıf öğrencisi Misina Narman ise Ersoy çiftiyle iftar yapmanın memnuniyet verici olduğuna işaret etti. Öğrencileri evinde misafir eden 84 yaşındaki Rabia Ersoy, İsmail Ersoy (85) ile 64 yıldır evli olduklarını dile getirdi. Eşinin gırtlak kanseri nedeniyle 20 yıldır konuşamadığını aktaran Ersoy, “5 yıldır eşimle yalnız yaşıyoruz. Öğrencilerimiz sağ olsunlar, bizi hatırladılar. İftarımıza ortak olmaları bizi çok mutlu etti. Bizi çok memnun ettiler, Allah da onları memnun etsin. Allah hepsine hayırlı işler nasip etsin. Onlara derslerinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

#Ramazan
#Gümüşhane
#Yaşlılar
6 yıl önce