|

Yolda kalanlar arabadan inip sofraya oturuyor

Sudan'da hem ihtiyaç sahipleri hem de evine yetişemeyen Müslümanlar ramazan boyunca cadde kenarlarında hayırseverlerin kurduğu sofralarda orucunu açabiliyor. Zengin-fakir herkesin bir araya geldiği sofralarda orucunu açanlar, cemaatle namaz kıldıktan sonra evlerine dağılıyor.

Yeni Şafak
14:08 - 1/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:15 - 1/06/2017 Perşembe
AA
Sudan'da caddeler iftar sofralarıyla donatılıyor.
Sudan'da caddeler iftar sofralarıyla donatılıyor.

Sudan'da hem ihtiyaç sahipleri hem de evine yetişemeyen Müslümanlar ramazan boyunca cadde kenarlarında hayırseverlerin kurduğu sofralarda orucunu açabiliyor. İftar verenler, akşam ezanı okunmadan hemen önce yollara çıkarak hareket halindeki araçlardaki yolcuları, cadde kenarlarında kurdukları sofralara davet ediyor.

Başkent Hartum'da hemen her köşede, cadde üzerinde ve evlerin önlerindeki iftar sofraları, zengin ve fakiri buluşturuyor.


Her akşam aynı manzara

Şehirde trafiğin en yoğun olduğu caddelerden Ubeyd Hatim Caddesi'nde de bu manzara ramazan boyunca her akşam görülüyor. Caddenin sağında ve solunda birçok vatandaşın kendi imkanıyla hazırladığı iftar sofraları yer alıyor.

Akşam ezanına kısa süre kala, sofra sahipleri yol ortasına çıkarak araçtakilere iftara sayılı dakikalar kaldığını işaret ediyor. Sofrasının hazır olduğunu yoldan geçenlere anlatan hayırsever Sudanlılar, pişen yemeklerden herkesin nasiplenmesini istiyor.

Sofralarda yemekler ise çeşitlilik gösteriyor. İftar verenler, bütçesine göre tepsisini süslüyor. Hal böyle olunca bazı sofralarda "ful", "lukak" gibi yöresel lezzetler ağır basarken bazılarında et ürünleri, çorba çeşitleri bulunuyor. Akşam namazının cemaatle kılınmasının ardından herkes yoluna devam ediyor.

#Sudan
#Ramazan
7 yıl önce