|

Rusya-Ukrayna gerginliği

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Fransa, Almanya, Rusya ve Ukrayna arasında "Ukrayna krizi" ile ilgili Normandiya Formatı'nda yapılan görüşmelerin yeniden canlanacağından ümitli olduğunu bildirdi.

Yeni Şafak
16:03 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 13:04 - 24/08/2016 Çarşamba
Diğer

Poroşenko, Polonya Cumhurbaşkanı Andrezj Duda ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Almanya ve Fransa liderleri ile görüşmelerimiz, herhangi bir açıklamaya bakmaksızın, yakın bir zamanda Normandiya Formatı'nın yeniden canlandırılacağına yönelik ümit veriyor" ifadelerini kullandı.



Rusya'nın saldırganlığını sonlandırıncaya kadar uluslararası yaptırımların devam etmesini isteyen Poroşenko, Rusya'nın tehdidinin sadece Ukrayna'ya değil tüm dünya güvenliğine yönelik olduğunu savundu.



Polonya Cumhurbaşkanı Duda da 25 yıl önce bağımsızlığını kazanmasından bu yana Ukrayna'yı desteklediklerini belirterek “Biz Ukrayna'nın doğusundaki çatışmaya ve işgal edilen Kırım'daki duruma karşı Ukrayna'nın yanındayız" dedi.



Bir süre önce Rusya Federal Güvenlik Servisi, Kırım'da terör saldırısı hazırlığında olan bir Ukraynalı istihbaratçıyı yakaladığını açıklamıştı. Ukrayna Milli Savunma Bakanlığı da böyle bir istihbarat elemanları bulunmadığını belirtmişti. Ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu şartlar altında Normandiya Formatı'nda görüşmelere devam etmenin bir anlamı olmadığını söylemişti.




#Polonya Cumhurbaşkanı
#Andrzej Duda
#Vladimir Putin
8 yıl önce