|

Samsun'da deprem - Son depremler

Samsun'da deprem olduğu bildirildi. Son depremler listesine göre, Samsun'da saat 14.36'da 3.3 büyüklüğünden deprem olduğu kaydedildi. Samsun'daki depremin tüm detaylarını ve son depremler hakkındaki bilgileri haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:37 - 24/01/2017 Salı
Güncelleme: 17:47 - 24/01/2017 Salı
DHA

Samsun'da deprem oldu. Alınan son bilgilere göre, Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde, bugün saat 14.36'da Richter Ölçeği'ne göre 3.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Türkiye'de meydana gelen son depremlerin listesini ve Samsun'daki depremden tüm detayları yazımızda sizlerle aktarıyoruz.



Samsun'da 3,3 büyüklüğünde deprem


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Samsun'un Çarşamba İlçesi Porsuk Mahallesi olan 3.3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yerin 8 kilometre dernliğinde meydana gelen sarsıntı, mahalleye 15 kilometre uzaklıktaki Çarşamba ilçe merkezinde de hissedildi. Deprem, herhangi bir hasara yol açmadı.



listesi için tıkla



DEPREM NEDİR ?


Yerkabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yeryüzeyini sarsma olayına "DEPREM" denir.

Deprem, insanın hareketsiz kabul ettiği ve güvenle ayağını bastığı toprağın da oynayacağını ve üzerinde bulunan tüm yapılarında hasar görüp, can kaybına uğrayacak şekilde yıkılabileceklerini gösteren bir doğa olayıdır.

Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının yeryuvarı içinde ne şekilde yayıldıklarını, ölçü aletleri ve yöntemlerini, kayıtların değerlendirilmesini ve deprem ile ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalına "SİSMOLOJİ" denir.


#Deprem
#Son depremler
#Samsun
#Samsun'da deprem
7 yıl önce