|

2023 hedefi ile çalışıyoruz

Türk Telekom Ceo’su Dr. Paul Doany, “Türkiye’nin sahip olduğu potansiyeli tam anlamıyla gerçekleştirmesi ve hayal ettiği ülke konumuna gelmesi için, hükümetimizin 2023 vizyonunu çok önemli bir yolculuk olarak görüyoruz” dedi.

Yeni Şafak
10:47 - 15/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:48 - 15/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
2023 hedefi ile çalışıyoruz
2023 hedefi ile çalışıyoruz
Hükümetimizin 2023 vizyonu çerçevesinde Türkiye’nin potansiyelini tam anlamıyla gerçekleştirerek hayal ettiği bir ülke olması yolunda çok değerli adımlar atılıyor. Türk Telekom Ceo’su Dr. Paul Doany, “Ülkemizin bugüne kadar kalkınma hamleleriyle küresel ölçekte örnek gösterilen başarısı; 2023 hedefleri sayesinde ülkenin ve toplumun hak ettiği refah ve kalkınma seviyesine çıkacağının da en büyük göstergesi durumunda. Türk Telekom olarak tüm çalışmalarımızı inovasyon ve teknolojinin, 2023 Türkiye’sinin kapılarını açacak anahtar olduğuna inanarak ve bu inançla bilgi ve iletişim teknolojilerini yurdun dört bir yanında yaygınlaştırarak gerçekleştiriyoruz.

Türk Telekom olarak 2023 hedefleri arasında yer alan “Yerli bilişim ve yerli hizmet” hedefi bizim için stratejik öneme sahip. Bilişim sektöründe ülkemizin kendi kendine yetebilen ve hatta küresel çapta önemli bir aktör olabilmesi için, yerli ürün ve hizmet kullanımının yüzde 50’ye, araştırma ve geliştirmeye ayrılan bütçenin ise GSYİH’nin yüzde 3’üne çıkarılması hedefinin büyük fark yaratacağını düşünüyoruz. Bu kapsamda Ar-Ge alanında faaliyet gösteren iştirakimiz Argela ile Türkiye’nin ilk 5G Mükemmeliyet Merkezi’ni Şubat ayında Ankara’da açtık.

MİLLİ TEKNOLOJİ ÜRETİYORUZ

Türk mühendisliğinin gelişmesi adına önemli bir fırsat olan Merkez’de, milli 5G teknolojilerinin geliştirmesi ve siber güvenliğin millileştirilmesi için çok değerli projeler üretiliyor olacak. 2023 hedefleri arasında yer alan “Yüksek hızlı internetin yaygınlaştırılması” hedefi, genişbant erişim altyapısının nüfusun tamamını kapsaması ve 2023’te sabit genişbant abone sayısının 30 milyona çıkarılmasını öngörüyor. Türk Telekom olarak yaptığımız yatırımlarla 81 ilimizin tamamını kapsayan ve 228 bin kilometre uzunluğuna ulaşan fiber altyapı kurduk. Bunun yanı sıra, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan’ın “İnternetsiz Ev Kalmasın” seferberliğine ilk yanıt veren şirket olduk. Bakanımızın “Türkiye’de tek bir vatandaş bile internet erişiminden mahrum kalmasın” çağrısına yönelik, Toptan Satış kanalı ile ülke çapında internet hizmeti veren şirketlerin altyapı tedarikçisi olarak, bu şirketlere ücretsiz internet satışı sunuyoruz. Kar amacı gözetmeden yeni kampanyamızla, daha fazla sayıda internet servisi sağlayan şirketin Türkiye’nin 2023 hedeflerine doğrudan katkı sağlamasının yolunu açtık. Toptan satış kanalı üzerinden verdiğimiz bu büyük destek ile tüm Türkiye’deki dar gelirli internetsiz hanelerin internet erişimine kavuşması adına büyük bir adım atmış olduk” dedi.

HIZLI İNTERNET GÜVENLİK VE VERİ MERKEZİ YATIRIMLARIMIZ SÜRÜYOR

Doany şunları söyledi: “2023 hedefleri arasında yer alan “Türkiye’nin veri merkezi üssü olması” başlığına yönelik, bu alanda uluslararası standartlarda, güvenli, yedekli ve yüksek hızlarla erişilebilir veri merkezi yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Türkiye’nin verisinin Türkiye’de kalmasını sağlamak ve bu veriyle vatandaşlarımız için kendi içimizde değer yaratmak adına önemli adımlar atıyoruz. Bunun yanısıra uluslararası faaliyetlerimizi yürütmekte olan iştirakimiz Türk Telekom International aracılığıyla üye olduğumuz SEA-ME-WE-5 denizaltı konsorsiyumu ile Türkiye’yi 3 kıtada 17 ülkeyi birbirine bağlayan bir fiber ağa entegre ederek, Türkiye’nin Avrupa ve Asya arasında bir telekomünikasyon köprüsü haline gelmesine ve bölgesinde bir teknoloji üssü olarak konumlandırılmasına da önemli katkılarda bulunuyoruz.

SAVUNMA SANAYİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ

Ayrıca acil durum ve afet yönetiminde kesintisiz iletişim teknolojileri sağlayabilmek, siber tehditlere karşı kamu güvenliğini en ileri düzeyde sağlamak amacıyla “Acil durum şebekesinin kurulması” hedefini de görev olarak benimsedik. Bu minvalde, Ar-Ge iştirakimiz Argela, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın destekleriyle milli ağ altyapısı MİLAT projesini hayata geçirdi. Başta kamu kurumları ve kurumsal veri merkezlerinde kullanılmak üzere, kamu güvenliği ve uygulamalarının özel ihtiyaçları dikkate alınarak geliştirilen bu projeyle, ağdan geçen verinin tam kontrolüyle iletişim altyapılarında millilik ve bağımsızlık da sağlamış oluyoruz.

TÜRKİYE’YE HİZMET ETMEK GURUR KAYNAĞI

Türkiye’nin iletişim omurgasını ve gelişmiş teknoloji altyapısını kuran lider iletişim ve eğlence teknolojileri şirketi olarak, Türkiye’ye hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Sektörün en büyük işvereni olarak, 2023 Türkiye’si için, müşterilerimizin yaşam kalitesini arttırmak, ülkemiz için değer yaratmak ve refah seviyesini yükseltmek için durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz.”
#2023
#hedef
#evet
7 yıl önce