|

Başbakanımız'a 'Antalya'ya koşarak giderim' dedim

AK Parti tarafından Antalya'dan aday gösterilen Ulaştırma Eski Bakanı Lütfi Elvan, Alanya'da partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı. Elvan konuşmasında Antalya'dan aday gösterildiğini öğrendiğinde Başbakan Davutoğlu'na “Siz merak etmeyin ben Antalya'ya koşarak gitmeye hazırım” dediğini anlattı.

Yeni Şafak
15:35 - 23/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:18 - 23/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Ulaştırma Eski Bakanı ve Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan Ak Parti Antalya adaylarının tanıtım toplantısına katıldı.Alanya'daki toplantıdaki konuşmasına “Özellikle milli iradenin ortadan kaldırılması için partilerine ve millete yönelik girişimler olduğunu ifade ederek başlayan Lütfi Elvan, "Bu süreçlerde siz dimdik ayakta durdunuz. Bize desteklerinizi verdiniz. Sayın Cumhurbaşkanımıza, o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdiniz. Allah sizden razı olsun" diye teşekkür ederek başladı.



“Antalya'ya koşarak giderim”


Başbakan'ın kendisini Antalya'dan aday göstereceğini söylediğinde “Siz merak etmeyin ben Antalya'ya koşarak gitmeye hazırım” dediğini ifade eden Elvan “Hizmet etmeye, Antalya'nın hizmetkarı olmaya geldim, bundan sonraki süreçte hep beraber çalışacağız. Biz, birinci yatırım hamlemizden sonra artık ikinci atılım dönemimize, ikinci yarımıza Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile 7 Haziran'da başlıyoruz. Bu sadece Türkiye için ikinci bir atılım yılı olmayacak. Antalyamız için de Alanyamız için de ikinci atılım dönemi olacak" şeklinde konuştu.



"AK Parti dönemiyle Türkiye'ye istikrar geldi"


Elvan, Türkiye'nin dört bir yanını şantiyeye çevirdiklerine işaret ederek, şöyle devam etti:“ Sadece Alanya-Gazipaşa arasındaki yola harcadığımız para 1 katrilyondur. AK Parti dönemiyle Türkiye'ye istikrar geldi. Geçmiş ile bugünün kıyaslanması gerekir. İnsanoğlu çok çabuk unutuyor. Geçmişe baktığımızda, 11 yıl hükümetler geldi, hükümetler gitti ama Antalya-Alanya arasındaki bölünmüş yolu bitiremediler, yapamadılar. Biz geldik ve 2 yıl içerisinde yolu yaptık. Dünyanın en büyük projelerini gerçekleştiriyoruz. Çok sayıda projemiz, milyarlarca dolarlık projelerimiz devam ediyor. Bir yandan dünyanın en büyük havaalanı, 150 milyon yolcu kapasiteli. Muhalefet bunları hayal dahi edemezdi. Avrupa yapamıyor ama biz yapıyoruz büyük projeleri. Dünyanın en büyük köprülerini yapıyoruz. Dünyada bir ilk olacak üç farklı tünelin yapımına başlıyoruz. Bunu Türk mühendisleri ve Türk işçileri yapacak. Eğitim sağlık ulaşım yanında ciddi internet yatırımları oldu. 12 yıl önce Alanya'da bir kişi hızlı internet kullanamazken, bugün 240 bin km fiber internet hattı yani iletişim otoyollarıyla hizmete anında ulaşabiliyor Alanya. Bu projeleri biz yapıyoruz, farkımız bu. Biz bu güçlü yatırımlarımıza devam edeceğiz."



“Muhalefet bol keseden atma yarışında”


Muhalefet partilerinin "bol keseden atma" yarışına girdiklerini söyleyen Lütfi Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü; "Pazarda yarışa girdiler, vaat yarışına girdiler. Eski siyaset anlayışını tekrar getirmek istiyorlar. Bol keseden atıyorlar. 'Ben asgari ücreti şu kadar yapıyorum' diyorlar. Bunların ülkeye çok zararı olur. Ülke böylelerinden çok çekti. Biz 13 yıldır hiçbir zaman yapamayacağımız şeylerin sözünü vermedik. Neyi yapacaksak 'yaparız' dedik ve yaptık. Sizlerle beraber 7 Haziran'a kadar geceli gündüzlü, Alanya'da yaşayan kardeşlerimizin düşünce ve görüşlerine bakmaksızın herkesi kucaklayıp, partimize davet edelim. Yaptıklarımızı anlatalım. Biz, vatanımızı seviyoruz. Biz, insanlarımızı ve doğamızı seviyoruz."



“Alanya'ya Alaeddin Keykubat Üniversitesi”


Elvan yeni dönem projeleriyle ilgi de Alanyalılara müjdeleri olduğunu söyleyerek; “Alanya'ya güzel bir üniversite kazandırdık Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya'ya hayırlı olsun. Bu üniversiteye bir de Tıp Fakültesi yakışır diye düşündük. Bir Araştırma Hastanesi yapılacak 500 yataklı. Bunu daha sonra Üniversiteye bağlayacağız. Bölge hastanesi yapılıyor, ama bu yetmez.Konya- Alanya arasını 2 saate indirecek yeni yol planlamamızı hayata geçirdik” dedi


#Antalya
#Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan
#AK Parti Antalya Adayları
9 yıl önce