|

Bolulu çiftçilere müjde

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, “120 milyon TL maliyete sahip Bolu Ovası Kapalı Sulama Sistemi Projesi'nin hizmete geçişiyle merkezde 58 bin 700 dekar tarımsal alan modern yöntemlerle sulanacak” dedi. Ercoşkun ayrıca, “Yeni dönemde yemde ve gübrede KDV'yi kaldırıyoruz. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek vereceğiz” diye konuştu.

Yeni Şafak
18:16 - 13/10/2015 Salı
Güncelleme: 18:18 - 13/10/2015 Salı
IHA

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, seçim çalışmaları çerçevesinde İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde tedavi gören hasta vatandaşlarla bir araya geldi. Ercoşkun hastane ziyareti sonrasında Kuruçay mevkii D-100 Karayolu üzerinde patates satışı yapan Hüsamettin Biçer ve Muhammed Köse isimli yerli üreticilerle de bir araya geldi. Ercoşkun, “Yemde ve gübrede KDV'yi kaldırıyoruz. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek vereceğiz” dedi.



Bolu patatesinin kalitesi ve lezzetinin Türkiye'de artık herkesçe bilindiğini belirten Ercoşkun, “Bolu patatesi, ilimiz dışına çıktığımızda en değerli hediyemiz. İlk milletvekili seçildiğimde, Bolu'daki çiftçilerimizden alarak 10'ar kilogramlık çuvallardan oluşan bir kamyon patatesi Meclis'e götürdüm. Meclis'te AK Parti grubundaki milletvekili arkadaşlarıma ve oradaki çalışanlara dağıttım. O patatesi tüketen arkadaşlar şimdi beni gördüklerinde, 'O patatesin lezzetini unutamıyoruz' diyorlar” şeklinde konuştu.


Çiftçi Bağkur emeklilerinin 2002'de 50-60 lira aylık aldıklarını hatırlatan Ercoşkun, rakamın 2015'te 800 TL'yi aştığını belirterek, “Şu an en düşük çiftçi emekli aylığı 800 TL'yi aşmış durumda. Peki, bu yeter mi? Hayır, yetmez. Daha iyisini yapmamız lazım. İnşallah çok güzel ve yerinde çalışmalarımız var” diye konuştu.

#AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun
#çiftçi
#bolu
9 yıl önce